FOTO: Kuvar objasnio kako se pravilno jede pica

Pica je jelo koje je omiljeno velikom broju ljudi, ali moguće je da ste je ceo život jeli na pogrešan način.
FOTO: Kuvar objasnio kako se pravilno jede pica
Foto: Pixabay
Stefano Cirene, kuvar čiji je restoran prošle godine osvojio nagradu za najbolju picu u Australiji, objasnio je koji je najbolji način da se jede pica. 
 
Kako vam ne bi ispadali sastojci, picu bi trebalo preklopiti u oblik pisma. 
 
"Jednostavno otkinete ivicu pice, zatim spojite desnu i levu stranu. Pica mora da bude mekana. To je prvo pravilo koje se tiče napuljske pice. Nikad ne sme biti hrskava", rekao je on za "News Crop". 
 
 
Ako picu preklopite na takav način umesto da je režete na male komade, svi sastojci će ostati na svom mestu. 
  • Tea

    21.06.2018 12:29
    @Brus Villis
    Nemojte se ubiti,ali gotovo je sigurno da ni grašak pa čak ni buraniju nismo do sad jeli ispravno.
  • Shin Sekai

    21.06.2018 00:03
    @Dragan

    Burek je sa cime hoces kod nas. Pita je u Vojvodini nesto drugo.
  • Dejan

    20.06.2018 22:28
    sa sirom
    Ajmo srbi, sirnica, pita sa sirom, sta li pravilno, kako se to zove u bosni ili hrvatCkoj ? Bitnon da nije kao (ka) sto je ovde, samo da se razlikuje... Jel jete bureke sa s-viljuskom i nozom ili papcima ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.