VIDEO: Naučnici istražuju zašto majmunice pokušavaju da imaju seks sa jelenima

Kada je japanski makao u januaru ove godine pokušao da se pari sa jednom srnom, naučnici su bili vrlo iznenađeni.
Ipak, prema studiji nedavno objavljenoj u magazinu "Archives of Sexual Behavior", pokazalo se da nije reč o usamljenom slučaju.
 
Japanski makaki i ženka sika jelena snimljeni su u neobičnoj situaciji - majmun je zajahao srnu i pokušao da se pari s njom. 
 
Da bi utvrdili da li je zaista reč o seksualnom ponašanju, naučnici su uporedili seksualno ponašanje odraslih ženki majmuna (mužjaci nisu primećeni u periodu posmatranja) sa ponašanjem između majmuna i srne, prenosi "Gardijan". 
 
Ispostavilo se da je, od početka novembra 2014. do kraja te godine, zabeleženo 258 takvih slučajeva, od kojih je 13 rezultovalo uspešnom interakcijom, što znači da majmuni imaju "povremeno, ali vrlo retko seksualno druženje" sa jelenima. 
 
"Vašington post" navodi da su "ženke majmuna trljale svoj karlični deo o leđa jelena, dok su oni nonšalantno stajali i njušili ima li šta za jelo". 
 
Istraživač je takođe ustanovio da su majmuni često "ispoljavali seksualno motivisane nastupe besa... gledajući u jelene". 
 
Autori navode da će nastaviti da se bave posmatranjem ove dve vrste životinja kako bi utvrdili da li je reč o "privremenim izolovanim slučajevima ili početku jednog novog fenomena".
 
  • rada

    29.12.2017 11:14
    Mozda nastane neka nova vrsta!
  • deda

    29.12.2017 09:22
    majmunska posla
    tako je covek poceo da jase konje
  • skep

    28.12.2017 15:15
    Bakin pas je stalno pokušavao da zaskoči mačku. Opštenje je izostalo jer se mačka uvek izmigoljila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.