Tinejdžer 15 godina u stomaku nosio nerođenog blizanca

Doktori su otkrili da je tinejdžer koji se žalio na bolove zapravo 15 godina nosio nerođenog blizanca u stomaku.

Mohd Zul Šahril Saidin iz Malezije ovog meseca podvrgnut je operaciji da bi se uklonio blizanac. Petnaestogodišnjak je navodno imao u stomaku nerođenog brata blizanca koji je imao kosu, noge, ruke i genitalije.

Ovo je prvi ovakav slučaj zabeležen u Maleziji. Inače to se dešava u ranoj trudnoći kada fetusi dele zajedničku posteljicu, jedan fetus se obavija i obuhvata i drugi. Onaj blizanac koji je obmotan postaje parazit i njegov opstanak zavisi od opstanka drugog.

Parazitski blizanac nema neke organe i ne može da opstane samostalno. S obzirom na to da drugi fetus koji je jači uzima hranljive materije iz pupčane vrpce, blizanci paraziti obično umiru pre rođenja.

Sa istim simptomima je indijski tinejdžer nedavno primljen u bolnicu da bi se ispostavilo da u stomaku ima parazitskog blizanca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.