Bolesti jetri prete da postanu glavni uzrok smrti

Počinje sezona praznika i pošteno je priznati da se tokom prazničnog perioda svi opuste i povremeno popiju neku čašicu, ali uživanje u alkoholu ima loše strane koje mogu dovesti do fatalnih posledica.
Bolesti jetri prete da postanu glavni uzrok smrti
Foto: Pixabay
Bolesti srca uskoro će prestati da budu glavni uzrok smrti. S neslavnog trona će ih do 2020. godine skloniti bolesti jetre. Prema istraživanju koje je objavio Lanset Medikal Žurnal, alkohol i gojaznost su uzroci koji će dovesti do toga.
 
Ono što još više zabrinjava, piše Independent, je starosna dob pacijenata s bolestima jetre.
 
"Radi se o mladim i sredovečnim ljudima. Pre nekoliko nedelja sam bio u poseti svojim pacijentima, a trećina ih ima manje od 40 godina", kaže profesor Nik Šeron, stručnjak za bolesti jetre sa Univerziteta u Sautemptonu, koji je učestvovao u istraživanju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.