Četvorogodišnja devojčica u Hrvatskoj dobila mehaničko srce

U Hrvatskoj je četvorogodišnjoj devojčici ugrađeno mehaničko srce dok čeka donora za presađivanje i ona se dobro oseća, navodi HRT.
Četvorogodišnja devojčica u Hrvatskoj dobila mehaničko srce
Foto: Pixabay
Direktor kliničko-bolničkog Centra Zagreb Ante Ćorušić rekao je za tu televiziju, govoreći o operaciji srca devojčice, da je u Hrvatskoj prvi put tako malom detetu, od četiri godine, ugrađena mehanička pumpa kako bi ono moglo da izdrži čekanje donora.
 
"Na sreću se dogodilo čudo - istog dana kada je obavljena operacija, iz Beča je stigla dojava da imaju kompatibilno donorsko srce jednog dečaka od osam godina iz Austrije", rekao je on.
 
Prema njegovim rečima, danas je situacija stabilnija nego u nedelju. 
 
"Devojčica je skinuta s respiratora, oseća se dobro i verujemo da će biti dobro", rekao je Ćorušić.
 
On je rekao i da se devojčica dobro oporavlja, a da se radilo o vrlo komplikovanom zahvatu.
 
"Operacija je trajala 4-5 sati, ali cela akcija u koju je uključena i dojava i transport, trajala je oko 12-13 sati", izjavio je direktor i potvrdio da je devojčica šest meseci bila na listi za presađivanje srca, a ukupno 11 meseci je njihov pacijent. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.