Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bolno suočavanje sa realnošću

Decenijama tokom socijalizma građani Srbije imali su uočljivo viši kvalitet života od stanovnika Bugarske, Rumunije i ostalih Istočnoevropljana, dok je danas, prema istraživanjima Svetske banke, standard u ovim zemljama bezmalo dvostruko iznad našeg.

Preti im 40 udaraca bičem jer su nosile pantalone

Više od 20 Sudanki optuženo je za nepristojnost jer su nosile pantalone na proslavi u blizini Kartuma, a zbog nošenja odeće koja se, prema sudanskom zakonu, smatra "sramotnom" preti im 40 udaraca bičem i novčana kazna.

Strankama u 2018. više novca iz budžeta

Političke stranke koje imaju poslanike u Narodnoj skupštini naredne godine podeliće oko milijardu dinara, što je za oko 75 miliona dinara više nego ove godine, odnosno 148 miliona više nego 2016. godine.

Amazon zapošljava 50.000 robota

"Amazon", osmi najveći privatni poslodavac na svetu, s godišnjim rastom broja zaposlenih od 40 odsto, najavio je novi talas zapošljavanja.

Država i moćnici usporavaju vraćanje njiva

Agrarni analitičar Branislav Gulan izjavio je da državne zemlje ima dovoljno da bi se proces restitucije poljoprivrednog zemljišta uspešno završio, ali da državi "ne ide u prilog restitucija poljoprivrednog zemljišta".

Spasao 45 civila u ratu u BiH: To bi morao da uradi svaki normalan čovek

Jedini način da zajednička budućnost svih naroda u regionu bude bolja jeste da svoju decu naučimo da budu dobri ljudi koji znaju da razlikuju dobro od zla, izjavio je u Beogradu osnivač organizacije "Most 21" iz Sarajeva Amir Reko, koji je kao oficir Armije BiH spasao sigurne smrti 45 srpskih civila kod Goražda 1992. godine.