Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ajfelova kula zelena, na njoj ubuduće "virtuelno drveće"

Ajfelova kula u Parizu je osvetljena zelenom bojom povodom otvaranja konferencije UN o klimi, kao i pokretanja umetničkog projekta u sklopu kojeg će na najpoznatijoj građevini u Parizu rasti "virtuelno drveće", u znak podrške pošumljavanju u svetu.

Otmičari male Maše danas pred sudijom

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne pripremno ročište u procesu protiv troje francuskih državljana optuženih da su 13. marta ove godine na Banovom Brdu u Beogradu oteli dvogodišnju devojčicu Mašu iz ruku majke.

Španci uglavnom protiv učešća u udarima na ID

Građani Španije su podeljeni po pitanju da li njihova država treba da se pridruži međunarodnoj koaliciji koja vrši udare na položaje Islamske države u Siriji, pri čemu se toj ideji protivi 54 odsto anketiranih, pokazala je danas najnovija anketa.

Tek svaki četvrti sudski poziv uspešno se uruči

"Ima kera, nema zvono". Ovo je izveštaj kurira koji nije uspeo da uruči poziv prekršajnog suda. Došao je na kapiju i čuo lavež psa. Nije imao gde da zvoni pa je odustao, ali je njegov službeni izveštaj u četiri reči danas sastavni deo spisa predmeta.

Masovna tuča izbeglica u Berlinu

U prihvatnom centru u Berlinu danas je izbila masovna tuča u kojoj je učestvovalo na stotine izbeglica i koja se smirila tek posle intervencije više od 100 pripadnika policije.

EU nudi pomoć Turskoj

Lideri EU, koji su se u nedelju sastali s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom na samitu u Briselu kako bi razgovarali o rešavanju izbegličke krize, žele da pomognu Turskoj, ali istovremeno upozoravaju da ne treba previše obećavati Ankari.