Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar i sutra stabilan

Dinar će sutra ostati stabilan, nakon što je danas Narodna banka Srbije (NBS) na međubankarskom deviznom tržištu kupila 10 miliona evra.

Traže da crnogorski bude službeni jezik

Nacionalni savet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji uputio je i zvaničan zahtev opštini Vrbas za uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu, izjavila je danas predsednica Izvršnog odbora tog saveta Aleksandra Vučinić.

"Lufthanza" neće da isplati odštetu za poginule članove posade

Nemačka avio-kompanija "Lufthanza", čija je kćerka-firma "Džermanvings", ne želi da isplati obeštećenje porodicama članova posade koji su bili na tragičnom letu, kada je kopilot Andreas Lubic namerno oborio avion, pri čemu su poginuli svi putnici i posada.

Seka Sablić dobitnica nagrade "Pavle Vuisić"

Nagrada "Pavle Vuisić" za 2015. godinu dodeljena je glumici Jelisaveti Seki Sablić, a to priznanje biće joj uručeno 22. avgusta u Nišu, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Uhapšen razbojnik

Vrbaska policija je pronašla osumnjičenog za pokušaj razbojništva u jednoj prodavnici.

Egereši: Nije idealno što Ministarstvo piše Zakon o finansiranju Vojvodine

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, Šandor Egereši, čija stranka zajedno sa Demokratskom strankom i Ligom socijademokrata Vojvodine čini vladajuću koaliciju u Vojvodini, kaže da nije video koja rešenja je predložilo Ministarstvo finansija kao osnovu za izradu zakona o finansiranju Pokrajine.