Egereši: Nije idealno što Ministarstvo piše Zakon o finansiranju Vojvodine

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, Šandor Egereši, čija stranka zajedno sa Demokratskom strankom i Ligom socijademokrata Vojvodine čini vladajuću koaliciju u Vojvodini, kaže da nije video koja rešenja je predložilo Ministarstvo finansija kao osnovu za izradu zakona o finansiranju Pokrajine.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, Šandor Egereši, čija stranka zajedno sa Demokratskom strankom i Ligom socijademokrata Vojvodine čini vladajuću koaliciju u Vojvodini, kaže za Dnevnik da nije video koja rešenja je predložilo Ministarstvo finansija kao osnovu za izradu zakona o finansiranju Pokrajine.

On je naglasio da je dobro što je konačno krenulo pisanje tog izuzetno važnog pravnog akta, čije donošenje kasni sedam godina. Egereši smatra i da nije idealno rešenje to što Ministarstvo piše zakon, jer bi bilo logično da to uradi Skupština Vojvodine.

Međutim, zbog odnosa političkih stranaka u parlamentu nije bilo političke volje za to, pa o izradi predloga zakona nije postignut konsenzus, ukazao je Egereši. On očekuje da će, prilikom pisanja zakona, Republička vlada konsultovati pokrajinsku.

Upitan šta očekuje od zakona o finansiranju, odgovorio je da očekuje da će uzeti u obzir realnost – da je izuzetno važan za razvoj autonomije i njen ekonomski razvoj. Važno je da Pokrajina konačno dobije tih minimum sedam odsto novca iz budžeta Republike, kako Ustav garantuje, istakao je Egereši.

  • kičča

    13.08.2015 12:50
    trebali bi vi pisati pa da bude kao sa vojvodinasumama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina