Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Roditeljima nestale bebe do 10.000 evra

Svaka porodica za koju sud utvrdi da im je dete nestalo u porodilištu biće obeštećena iznosom do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, predviđa nacrt zakona o nestalim bebama.

Put prema Sremskoj Rači danas zatvoren

Put prema graničnom prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom (BiH) danas je od 7 ujutru do 23 sata uveče zatvoren za saobraćaj, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Uhapšen vođa jevrejske ekstremističke grupe

Izraelski zvaničnici saopštili su da je danas uhapšen vođa jedne jevrejske ekstremističke grupe, posle podmetnutog požara na Zapadnoj obali u kom je život izgubila 18-mesečna palestinska beba.

Srebro i bronza sa srpske astronome

Učenici iz Srbije osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na devetoj Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike (MOAA) koja je održana u Magelangu u Indoneziji.

Budva: Pljačkali kupače dok su bili u vodi

Dok se turisti bezbrižno brčkaju u toploj vodi, grupe mahom mladih ljudi kradu stvari koje su ostavili na ležaljkama ili peškirima. Meta su ženske i muške torbe, koje nemaju "čuvara".

Švedski diplomata proteran iz Moskve

Ruske vlasti odlučile su da iz Moskve proteraju jednog švedskog diplomatu kao odgovor na nedavnu odluku vlasti u Stokholmu da iz zemlje proteraju ruskog diplomatu, saopštilo je večeras švedsko Ministarstvo inostranih poslova.

Avion za Podgoricu kasnio osam sati

Avion nacionalne avio-kompanije "Montenegro erlajnz" na liniji Pariz - Podgorica kasnio je u nedelju osam sati zbog oštećenja na točku, a 105 putnika je skoro celu noć provelo u čekanju na aerodromu u prestonici Francuske.

Evro sutra 120,17 dinara

Evro će sutra zadržati približnu vednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,1798 dinara, nakon što je Narodna banka Srbije danas kupila 10 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu vrednosti domaće valute.

Skupština Kosova usvojila amandman o Specijalnom sudu

Skupština Kosova je danas posle više od pet sati rasprave usvojila amandman 24 na Ustav Kosova kojim je stvorena ustavna osnova za donošenje Zakona o specijalnom sudu, koji će suditi za pretpostavljene ratne zločine visokih zvaničnika OVK prema Rezoluciji Saveta Evrope.

Porast turista u Subotici i Paliću

Subotica i Palić u prvoj polovini 2015. godine beleže značajan porast broja dolazaka i noćenja i stranih i domaćih gostiju, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.