Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Referendum protiče mirno, Grci na strani Ciprasa

Na današnjem referendumu o prihvatanju ili odbijanju predloga poverilaca o sporazumu s Grčkom da bi joj isplatili poslednju tranšu kreditne pomoći od sedam milijardi evra, glasaće se od sedam ujutro do sedam sati uveče.

Nastavak suđenja Šariću za pranje novca

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra se nastavlja suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje para u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

Diler bacio kroz prozor heroin i marihuanu kad je video policiju

Policija je uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je prodavala heroin i marihuanu na području Niša, a prilikom pretresa, uočivši policiju, osumnjičeni je bacio kroz prozor stana šest paketa heroina težine oko 90 grama i paket marihuane, saopšteno je danas iz Policijske uprave u tom gradu.

Za Franju se sprema samo najbolja koka

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja započinje danas svoju osmodnevnu turneju po zemljama Južne Amerike, drugu od momenta intronizacije 2013. godine.

Cipras: Danas pobeđuje demokratija

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da je danas dan pobede demokratije i da je njegova prezadužena zemlja odlučna u tome da donese odluku o sopstvenoj sudbini, jer će se građani o tome izjasniti na vanrednom referendumu koji je sazvao.

Niške snaje i zetovi sve češće iz inostranstva

Statistika niške Uprave za građanska stanja pokazala je se u poslednjoj deceniji broj sklopljenih brakova ustalio na 1.500 godišnje, ali da se značajno povećao broj brakova sklopljenih između naših i stranih državljana.

Nova fabrika u Paraćinu proizvodiće hidrante

Firma MIP "Industrijske armature" iz Ćuprije, koja je izgradila fabriku u Industrijskoj zoni "Zmič" u Paraćinu, čeka dozvolu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da montira peć za livenje obojenih metala i da krene s proizvodnjom.

Vojska Srbije uskoro na misiji u Africi

Pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane učestvovaće u narednom periodu, na poziv Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, u vojno-savetodavnoj misiji EU u Cetralnoafričkoj republici, izjavio je danas portparol tog Ministarstva Jovan Krivokapić.

Član Šarićeve narko-grupe uhapšen u Holandiji

Holandska policija uhapsila je u Amsterdamu Darka T. člana kriminalne grupe Darka Šarića kojem se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi za šverc 5,7 tona kokaina, javili su danas crnogorski i srpski mediji.