Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tunis zatvara 80 džamija

Premijer Tunisa Habib Esid najavio je povećanje nivoa bezbednosti nakon napada u letovalištu Sus u kojem je ubijeno 39 ljudi, prenosi BBC. 

Bez produžavanja programa pomoći Grčkoj

Ministri finansija evrozone odbili su danas da produže program pomoći Grčkoj posle roka koji ističe 30. juna, pošto je Atina pozvala na referendum o predlozima kreditora.

Konfuzni zakoni Srbiju koštaju milione evra

Bivši vlasnici 14 preduzeća sa kojima je država raskinula kupoprodajne ugovore jer nisu poštovali njihove odredbe, prema pravosnažnim presudama domaćih sudova već mesecima od Agencije za privatizaciju naplaćuju nadoknade za aktivirane bankarske garancije.

U Iranu spaljeno 100 tona droge

Oko 100 tona droge zaplenjene u policijskim operacijama spaljeno je danas u Iranu u znak obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv droge, javila je zvanična novinska agencija Irna.

Masovna evakuacija Britanaca iz Tunisa

Vodeći britanski turoperator Tomson saopštio je da šalje deset aviona u Tunis da bi se pre vremena vratilo 2.500 britanskih turista posle napada na hotel u blizini Susa u kojem je ekstremistička grupa Islamska država ubila 39 ljudi.

"SVM izgubio politički kompas"

U proteklih godinu dana Savez vojvođanskih Mađara (SVM) izgubio je svoj politički kompas, rekao je danas nedavno smenjeni potpredsednik ove stranke Laslo Varga.

Srbiji preti humanitarna kriza

Ukoliko se broj migranata, pre svega tražilaca azila, ne smanji, našoj zemlji preti humanitrna kriza, upozorio je danas direktor Centra za zaštitu i pomoć azilantima Radoš Đurović.

Kurdi proterali islamiste iz grada Kobanea

Kurdske snage proterale su danas pripadnike ekstremističke Islamske države (IS) iz sirijskog grada Kobanea i stavile pod svoju punu kontrolu taj grad u pograničnom području ka Turskoj, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.