Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Peščana oluja i zemljotres u Egiptu

Egipat je u istom danu suočen sa peščanom olujom, koja je zahvatila sever zemlje i zemljotresom od 5,2 stepena, čiji je epicentar bio na Sinajskom poluostrvu.

London ponudio novu rezoluciju

Velika Britanija napravila je novu verziju rezolucije o Srebrenici, ali su izmene kozmetičke i ne menjaju suštinu prvobitnog teksta koji je i u Beogradu i u Banjaluci ocenjen kao neprihvatljiv, saznaju "Novosti".

Đurić: Ne postoji volja da se formira Specijalni sud

Neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata je poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. 

Pajtić: Ne prestajemo sa mitinzima dok ne srušimo Vučića

Nekoliko hiljada članova i pristalica stranke prisustvovalo je miting Demokratske stranke pod sloganom "Osvetlimo Srbiju" u Zrenjaninu. Lider DS-a Bojan Pajtić poručio je da ova partija neće prestati sa organizovanjem mitinga "sve dok ne sruši Vučićev režim".

Tunis zatvara 80 džamija

Premijer Tunisa Habib Esid najavio je povećanje nivoa bezbednosti nakon napada u letovalištu Sus u kojem je ubijeno 39 ljudi, prenosi BBC. 

Bez produžavanja programa pomoći Grčkoj

Ministri finansija evrozone odbili su danas da produže program pomoći Grčkoj posle roka koji ističe 30. juna, pošto je Atina pozvala na referendum o predlozima kreditora.