Đurić: Ne postoji volja da se formira Specijalni sud

Neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata je poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. 
Neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata je poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, dodao i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu da pre konačnog dogovora neće pričati o formiranju ZSO. Đurić je rekao i da Srbija poziva Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke.

"Pozivamo Ujedinjene nacije da pravdu uzmu u svoje ruke, jer albanski političari u Prištini nemaju snage da procesuiraju odgovorne za ratne zločine, koji ne smeju da ostanu nekažnjeni", istakao je Đurić.

On je dodao da je juče, neusvajanjem ustavnih amandmana koji bi omogućili formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, poslata poruka da ne postoji volja da se odgovorni za najmonstruoznije zločine kazne. "Čuli smo predstavnike najvećih sila SAD-a i Rusije, da su spremni da podrže osnivanje jednog ovakvog suda", kazao je Marko Đurić, ističući da sumnja u dobre namere da se taj sud formira.

"Sumnjam da zaista to žele, a zapravo rade iza kulisa nešto drugačije. Najveće sile znaju da neki političari u Prištini pokušavaju da se igraju s njima, da ih prevare i to je loše za kosovske institucije", objasnio je Đurić.

Đurić je naglasio i da je Hašim Tači pogazio reč datu u Briselu. "On je dao reč da dok se ne dogovorimo oko formiranja ZSO, neće izlaziti u javnost i davati izjave. Tači je o tome govorio u medijima i jedva čekam ponedeljak da čujem reakcije evropskih zvaničnika", naglasio je Đurić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija