Peščana oluja i zemljotres u Egiptu

Egipat je u istom danu suočen sa peščanom olujom, koja je zahvatila sever zemlje i zemljotresom od 5,2 stepena, čiji je epicentar bio na Sinajskom poluostrvu.

Egipat je u istom danu suočen sa peščanom olujom, koja je zahvatila sever zemlje i zemljotresom od 5,2 stepena, čiji je epicentar bio na Sinajskom poluostrvu.

Aerodromi u blizini Aleksandrije i Marsa Matruha, duž obale Mediterana, su zatvoreni zbog slabe vidljivosti izazvane peščanom olujom, a letovi su preusmereni na Kairo, saopštio je egipatski ministar za civilnu avijaciju Hosam Kamel.

Jak vetar, koji je doneo pesak sa severa je, međutim, i mnoge stanovnike Kaira naterao da ostanu u svojim kućama. Zemljotres na Sinaju, u blizini grada Dahaba, na Crvenom moru, izazvao je paniku među lokalnim stanovništvom i turistima i podigao oblake prašine koji su obavili okolne planine.

Zasad nema prijavljenih šteta i žrtava od ovog potresa, koji se osetio i u više od 360 kilometara udaljenom Kairu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet