Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbiji preti humanitarna kriza

Ukoliko se broj migranata, pre svega tražilaca azila, ne smanji, našoj zemlji preti humanitrna kriza, upozorio je danas direktor Centra za zaštitu i pomoć azilantima Radoš Đurović.

Kurdi proterali islamiste iz grada Kobanea

Kurdske snage proterale su danas pripadnike ekstremističke Islamske države (IS) iz sirijskog grada Kobanea i stavile pod svoju punu kontrolu taj grad u pograničnom području ka Turskoj, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izbodeni mladići na Novom Beogradu

Trojica mladića ubodena su noževima tokom prošle noći u Beogradu, na Zvezdari i kod Centra Sava, rekla je portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

Od posečenog starog hrasta - kalem na drugo drvo

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prihvatiće kompromisno rešenje - ideju da se život starog hrasta kod Savinca, starog više od 600 godina, produži njegovim kalemom na novom drvetu, izjavila je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Ubijen jedan od begunaca iz zatvora

Jedan od dvojice osuđenika koji su pre tri nedelje pobegli iz najstrože čuvanog zatvora u američkoj državi Njujork, ubijen je tokom policijske potere.

MMF: Rast privrede Srbije tek 2016. godine

Međunarodni monetarni fond saopštio je danas da privreda Srbije iz recesije u kojoj je od 2014. godine, izlazi polako, pre svega zahvaljujući niskim cenama nafte na svetskom tržištu i oporavku evrozone, ali se povratak Srbije na privredni rast očekuje tek 2016.

Radnici dobijaju "fiću" preko vikenda

Zaposleni u kompaniji "Fijat Krajsler automobili Srbija" svakog narednog vikenda imaće priliku da dobiju na korišćenje automobil koji proizvode "Fijat 500L".

Sa 12 godina trava, a sa 14 igla u venu

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga Srbija dočekuje sa 30.000 registrovanih narkomana, dok nadležni procenjuju da je neregistrovanih bar tri puta više.