Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Policajci u Nišu nose puške

Dežurni policajci u niškoj regiji, koji su doskora nosili pištolje u futrolama, sada nose automatske puške po modelu kalašnjikova, pišu "Južne vesti". To je začudilo građane, a u niškoj policiji kažu da su "u celoj zemlji pojačane mere bezbednosti zbog dešavanja u Kumanovu" i da nema razloga za strah.

I sezonci moraju da imaju ugovore o radu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kaznilo je poslodavce koji su zapošljavali sezonske radnike na branju voća i povrća, zbog toga što sa njima nisu imali potpisane nikakve ugovore o radu.

Boko haram ubio 42 ljudi

Najmanje 42 ljudi ubijeno je u napadu ekstremista Boko harama u nigerijskoj Borno državi na severozapadu zemlje.

Otvaranje Omladinskog kluba "Srcem" u Srbobranu

U Srbobranu će se u nedelju, 28. juna otvoriti Omladinski klub "Srcem", u okviru istoimenog srbobranskog centra mladih, a otvaranje će početi u 18 časova u prostorijama Centra za sport i turizam, Trg mladosti bb.

Partija Edija Rame pobedila na lokalnim izborima

Albanska vladajuća levičarska koalicija koju predvodi Socijalistička partija premijera Edija Rame pobedila je na lokalnim izborima u Albaniji pošto je dobila većinu glasova u 46 od 61 gradova, pokazuju rezultati posle prebrojanih 98 odsto listića.

Mladić povređen u sudaru s konjem

Mladić star oko 20 godina povređen je u udesu u Beogradu kada se "sudario sa konjem", rekla je portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura i dodala da je mladić zadobio istegnuće vrata.

Zemljotres u Crnoj Gori

Na severoistoku Crne Gore jutros je, oko tri sata, registrovan zemljotres jačine tri stepena Rihterove skale.

Sredstva za obnovu Hemingvejeve kuće na Kubi stižu iz SAD

Jedna američka fondacija poslaće gotovo 900.000 dolara vredan materijal za izgradnju institucije koja će sačuvati knjige, pisma i fotografije Ernesta Hemingveja - što je prvi veliki izvoz građevinskog materijala na Kubu od kada je američki predsednik Barak Obama olabavio trgovinski embargo prema ostrvu.

Amerikanci prisluškivali predsednike Francuske

Sjedinjene Američke Države prisluškivale su poslednja tri francuska predsednika - Žaka Širaka, Nikolu Sarkozija i sadašnjeg lidera Fransoa Olanda, preneli su francuski mediji, pozivajući se na podatke Vikiliksa.

Zorana Mihajlović podržala rezoluciju o Srebrenici

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, jedina je ministarka koja je na sednici Vlade, krajem prošle nedelje, podržala tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici, saznaje Danas.

Teški razgovori Beograda i Prištine

Nakon jučerašnje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu, premijer Aleksandar Vučić ocenio je da su razgovori bili teški, a da je izvestan napredak postignut po pitanju Zajednice srpskih opština (ZSO).