Amerikanci prisluškivali predsednike Francuske

Sjedinjene Američke Države prisluškivale su poslednja tri francuska predsednika - Žaka Širaka, Nikolu Sarkozija i sadašnjeg lidera Fransoa Olanda, preneli su francuski mediji, pozivajući se na podatke Vikiliksa.

Sjedinjene Američke Države prisluškivale su poslednja tri francuska predsednika - Žaka Širaka, Nikolu Sarkozija i sadašnjeg lidera Fransoa Olanda, preneli su francuski mediji, pozivajući se na podatke Vikiliksa.

Špijuniranje francuskih predsednika obavljeno je u periodu od 2006. do 2012. godine, preneo je francuski list "Liberasion".

List se poziva na dokumenta koja su vođena kao "najveća tajna" i među njima je pet izveštaja američke Nacionalne bezbednosne agencije koji su urađeni na osnovu presretnutih komunikacija.

  • G

    24.06.2015 09:34
    Obično je osobina šizofreničara da sumnjaju da im svi "rade o glavi", pa usled takvog poremećaja imaju ideje da prate i prisluškuju i sopstvene prijatelje. SAD se odavno ponašaju poput zle imperije koja želi sve da potčini sebi i svojim interesima.
  • Lando

    24.06.2015 08:27
    Hoće Franzuzi da budu saveznici Amerike?
    Nisu jedini niti će biti jedini koga će Amerikanci špijunirati. Nedavno je otkriveno da špijuniraju Nemačku, i ko zna koga još špijuniraju a da mi još ne znamo. Špijuniraju preko mibilnih telefona, facebooka, googla, Window 8 za računare su namestili da šalje u Ameriku sve što radite na računaru, pa je bilo reči da su napravili ili trebada da naprave mikroprocesore za računare koje će kanalisati sve informacije sa računara prema Americi. Pa vi vidite koliko je vaša privatnost bezbedna. Pogotovo predsednika i tajnih službi nekih država.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet