Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Poginulo 18 osoba u olujama u Kini

Najmanje 18 osoba je poginulo, a četiri se vode kao nestale u jakim olujama koje su pogodile nekoliko južnih kineskih provincija tokom prethodne nedelje, saopštilo je danas Ministarstvo civilnih poslova.

Napadnuti komunalni policajci

Jedan građanin fizički je napao patrolu komunalne policije u Beogradu, u Sarajevskoj ulici, saopšteno je iz Komunalne policije.

Snažan zemljotres u Čileu

Snažan zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je prethodne noći Čile, saopštio je američki Geološki zavod.

Asanž tri godine u ambasadi Ekvadora

Pristalice Džulijana Asanža okupile su se ispred ambasade Ekvadora u Londonu kako bi obeležilii treću godišnjicu njegovog boravka u tom zdanju, koje ne sme da napusti da ga vlasti Velike Britanije ne bi uhapsile i isporučile Švedskoj zbog navodnog seksualnog napastvovanja dve žene.

Cipras uskoro u Beogradu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade Grčke Aleksisom Ciprasom u Sankt Peterburgu o zajedničkom preduzeću za izgradnju gasovoda.

Gasprom gradi termoelektranu kod Pančeva

Naftna industrija Srbije potpisala je ugovor sa kompanijom "Centrenergoholding", koja je deo "Gasprom Energoholding grupe", o osnivanju zajedničke firme radi izgradnje termoelektrane kod Pančeva, saopštio je "Gasprom".

Teške krađe u Sokobanji

Zadržavanje do 48 sati određeno je M. P. (31) i R. P. (25) iz Niša zbog sumnje da su izvršili dva krivična dela teška krađa u Sokobanji, saopštila je Policijska uprava u Zaječaru.

Petočlana srpska porodica iseljena iz kuće na Kosovu

Porodica Ilić iseljena je jutros iz svoje kuće koja se nalazi u centru severnog dela Kosovske Mitrovice nakon što je Albanac na sudu dobio spor da je on vlasnik kuće u kojoj je do danas živela petočlana srpska porodica.

Udžbenici iz Albanije u školama u Crnoj Gori

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore će Nacionalnom savetu za obrazovanje uputiti predlog da se bukvar na albanskom jeziku, koji se koristi u školama u Albaniji i na Kosovu, koristi i u školama sa nastavom na albanskom jeziku u Crnoj Gori, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva prosvete.

Čovek pao iz aviona na krov zgrade

Britanska policija pokrenula je danas istragu posle pisanja medija da je na krovu zgrade u jugozapadnom delu Londona pronađeno telo čoveka koji je pao iz donjeg dela aviona na letu iz Južnoafričke Republike.