Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Novinar oslobođen i neće biti izručen Egiptu

Državno tužilaštvo Berlina odlučilo je da Ahmed Mansur (52), novinar katarske televizije Al Džazira, koji je uhapšen za vikend na berlinskom aerodromu, neće biti izručen Egiptu gde mu preti smrtna kazna i da sme da ostane u Nemačkoj.

Mali: Veliko interesovanje za Beograd na vodi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas na Svetskoj izložbi "EKSPO 2015." u Milanu kapitalne projekte za srpsku prestonicu, a koji bi trebalo da budu sprovedeni u narednih nekoliko godina, navodeći da je projekat Beograd na vodi izazvao ogromno interesovanje.

Tinejdžerke samoubice ubile 30 ljudi

Dve devojčice, tinejdžerke, raznele su se danas kod prepune džamije u najvećem nigerijskom gradu Majduguriju i ubile najmanje 30 ljudi, saopštili su svedoci.

Grabar Kitarović: Hrvatska je nadišla Vulinove provokacije

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović osudila je danas govor srpskog ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina u Jadovnom, ali i poručila da je Hrvatska "nadišla taj nivo provokacije" i da je Vulin "problem srpskog premijera".

Najveći migrantski udar na Srbiju

Pripadnici pogranične policije Srbije uz granicu sa Makedonijom suočili su se sa najvećim talasom imigranata u ovoj godini, koji preko Grčke i Makedonije, ilegalno ulaze u Srbiju.

Evro sutra 120,71 dinar

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 120,71 dinara za jedan evro.

Toplotni talas odneo 150 života u Pakistanu

Najmanje 150 osobe umrle su zbog visokih temperatura koje su pogodile Karači, najveći grad u Pakistanu, i druge oblasti u južnoj provinciji Sind, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Dačić: Nijednim potezom nećemo priznati Kosovo

Vicepremijer Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je pred sutrašnje pregovore u Briselu da nema promena u stavovima Srbije, da će srpska strana biti konstruktivna, ali da nijednim potezom neće priznati nezavisnost Kosova.

Ubola sina nožem zbog ocene

Trsteničanka V.G. zadržana je u pritvoru zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici, nezvanično saznaju "Novosti".

Gas jeftiniji za 11,3 procenta od prvog jula

Cena prirodnog gasa od 1. jula biće smanjena za 12,58 odsto, a za krajnje kupce kojima je Srbijagas javni snabdevač prosečno sniženje iznosiće 11,3 odsto, saopštilo je to javno preduzeće.

Carsko odlikovanja Japana za Piksija

Legendarnom fudbaleru i dugogodišnjem igraču i treneru Nagoje Draganu Stojkoviću Piksiju danas je u Beogradu uručeno prolećno carsko odlikovanje za 2015. godinu za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa s Japanom. 

Gašić plaća dug vojnom invalidu

Ministar odbrane Bratislav Gašić obećao je u Leskovcu da će ličnom donacijom penzionisanom vojnom invalidu Nenadu Vranjancu platiti dug od oko 400.000 dinara.