Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Oko 65 miliona za osobe sa invaliditetom

Za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja namenilo je skoro 65 miliona dinara, o čemu će sutra biti potpisani ugovori sa 111 organizacija koje se bave tom problematikom.

Cipras poslao provokativno pismo MMF-u

Grčki premijer Aleksis Cipras upozorio je kreditore da Grčka ne može otplatiti dug MMF-u od 750 miliona evra, ukoliko joj oni odmah ne obezbede likvidnost.

Na zgradi Ombudsmana zastava LGBT

Na zgradi Zaštitnika građana je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije u nedelju, 17. maja razvijena zastava duginih boja, čime je osobama drugačije seksualne orijentacije i rodnog identiteta na simboličan način pružena podrška i ukazano na probleme sa kojima se ove osobe svakodnevno suočavaju.

Ponovo priveden lider Liberlanda

Predsednika samoproglašene mikrodržave Liberland Vita Jedličku ponovo je uhapsila hrvatska policija pri pokušaju da dođe do teritorije svoje "države".

Ima pomaka, ali i mržnje u odnosu prema LGBT

Nasilje i diskriminacija su još uvek najznačajniji problemi LGBT osoba u Srbiji smatra Lazar Pavlović iz Gej strejt alijanse dodajući da je prošle godine došlo do određenih pomaka u statusu ljudskih prava LGBT osoba kao i da se takav trend nastavlja.

Hoćemo li piti skuplju kafu?

Cene kafe arabika dostigle su prošle godine rekordno visoke nivoe zbog suše u Brazilu, najvećem svetskom proizvođaču kafe, skočivši na međunarodnom tržištu na tri dolara po funti, u odnosu na 1,30 dolara iz 2010, navodi se u analizi Sakso banke.

Šestorica džihadista pogubljena vešanjem

Egipatske vlasti pogubile su vešanjem šestoricu muškaraca, osuđenih jer su izvršavali napade u ime egipatskog džihadističkog pokreta lojalnog Islamskoj državi (IS), saopštila je danas policija.