Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vučić: Piloti nisu krivi, oni su heroji

"Posada helikoptera i zdravstveni radnici za mene lično i za ovu vladu nisu krivi ni za šta. Ovi ljudi su heroji i tako treba da ih pamti Srbija", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Al Kaida kontroliše sve veće delove Jemena

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom danas je iz vazduha dopremila oružje borcima koji se suprostavljaju šiitskim pobunjenicima, ali su, istovremeno, pripadnici Al Kaide zauzeli ključnu vojnu bazu na istoku Jemena.

Josipović: Šešelj unosi nemir, ali ne može da destabilizuje

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da lider radikala Vojislav Šešelj nema potencijal da destabilizuje region, ali unosi nemir, dok su izjave predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića posle paljenja hrvatske zastave bile korektne i pokazuju želju za nastavak saradnje.

Svi gradonačelnici imaće istu platu

Svi ministri imaće istu osnovnu platu, a ovo pravilo važiće i za gradonačelnike, predsednike skupština opština i ostale predstavnike vlasti širom Srbije.

RTS tuži urednika Informera

Radio-televizija Srbije podnela je Prvom osnovnom sudu krivičnu tužbu protiv glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Informer" Dragana J. Vučićevića zbog, kako navode, neistina o RTS-u koje se danima objavljuju u tom listu.

"Smanjenje penzija pašće na sudu"

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miodrag Zec izjavio je da vlast nije smela da smanji penzije i da će ta odluka pasti na sudu, a da će onda biti plaćena iz budžeta, kao što su građani "plaćali i staru deviznu štednju".

"Moguć poremećaj ekonomskog sistema krajem maja"

Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara izjavio je da do poremećaja ekonomskog sistema Srbije može da dođe kada krajem maja prestane da važi zaštita 162 preduzeća u restrukturiranju od naplate poverilaca.

"Ministar Selaković treba da shvati šta je zadatak novinara"

Čudna poruka koju je ministar pravde Nikola Selaković uputio novinarima izazvala je brojne reakcije. Ministar treba da shvati da je zadatak novinara da otkriju ono što vlast želi da sakrije i da su ovlašćeni da čuvaju svoje izvore, poručuju novinari.

Tomislav Nikolić: Nije lako biti student u Srbiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije lako biti student u Srbiji i da je deo slogana povodom Dana studenata "Pored svega - student" shvatio kao poziv da se država ozbiljnije posveti njihovim problemima.