Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Penzionerka uhapšena sa skoro kilogramom heroina

Penzionerka M.S. (68) iz Niša, uhapšena je sinoć nakon što je u njenom stanu policija pronašla i zaplenila nešto manje od 900 grama heroina, tri grama marihuane i četiri vagice za precizno merenje.

Nivo mora raste sve brže

Rast nivoa mora, kao posledice globalnog otopljavanja, bio je najbrži proteklih dvadeset godina, ističu francuski naučnici.

Deset poginulih u stampedu u Bangladešu

Najmanje 10 ljudi je poginulo, a oko 30 osoba je povredjeno u stampedu za vreme jednog hindu obreda na obalama Bramaputre u blizini prestonice Bangladeša Dake, kome je prisustvovalo na hiljade vernika.

Bez socijalista na mitingu u Novom Sadu?

Srpska napredna stranka još nije odlučila hoće li na miting podrške vladi i premijeru povodom godišnjice dolaska na vlast, 25. aprila u Novom Sadu, pozvati SPS i ostale manje koalicione partnere.

Besplatne udžbenike hoće i bogati

Za dodelu besplatnih udžbenika prijavljivale su se porodice čija su mesečna primanja i do 145.000 dinara, a među roditeljima koji se zvanično vode kao nezaposleni ili sa niskim primanjima ima i onih koji su fingirali podatke.

Američki psiholog: Hitler bio paranoični edipovac

Godine 1943. Kancelarija za strateške usluge (OSS), preteča Centralne obaeštajne agencije (CIA), angažovala je američkog psihologa i profesora Univerziteta Harvard Henrija Mareja da prouči ličnost Adolfa Hitlera radi lakšeg predviđanja njegovih postupaka.

Lažni lekovi godišnje ubiju 100.000 ljudi

Falsifikovani lekovi, kao što su lažni antimalarici, lekovi za HIV i kancere, odnose više od 100.000 života svake godine, kako toksičnim efektima, tako i izostankom dejstva.

U Rusiji otkriveno 300 špijuna

Više od 300 stranih špijuna otkriveno je 2014. u Rusiji preko ruske kontraobaveštajne službe, rekao je danas predsednik Vladimir Putin na sastanku sa upravom Federalne službe bezbednosti (FSB), naslednice KGB-a.

Dinar sutra jači 0,2 odsto

Dinar će sutra ojačati 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,6327 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).