Kopilot patio od depresije, nedavno ga je ostavila devojka

Policija je saopštila da je zabeležila "značajno otkriće" u kući kopilota Erbasovog aviona koji se smatra odgovornim za njegovo rušenje i pogibiju 150 ljudi.

Policija je saopštila da je zabeležila "značajno otkriće" u kući kopilota Erbasovog aviona koji se smatra odgovornim za njegovo rušenje i pogibiju 150 ljudi.

Nakon saznanja da se Andreas Lubic nalazio za komandama aviona i da ga je namerno usmerio ka planinama, policija je pretresla njegovu kuću. Pored toga, policija je pretražila i kuću njegovih roditelja u Dizeldorfu.

"Hteli smo da izvršimo pretragu kako bismo pronašli bilo šta što bi moglo da objasni šta se dogodilo. Našli smo nešto. To ćemo proslediti istražnim organima. Ne mogu da kažem šta je, ali to može biti značajan dokaz", naveo je Markus Nišeri iz policije Dizeldorfa. On je dodao i da "to nije oproštajno pismo ili poruka, ali da je značajno za dalju istragu".

Detalji "otkrića" neće biti objavljivani dok se ne utvrdi da li ima ikakve veze sa padom aviona kompanije "Džerman vings" u francuskim Alpima u kom je poginulo 150 osoba.

Državni tužilac Marseja Bris Roben juče je izjavio da je, prema podacima iz crne kutije, kopilot Andreas Lubic (27), nemački državljanin koji inače nema dosije koji bi ukazivao na povezanost sa terorizmom, sam upravljao avionom, da nije hteo da otvori vrata kokpita pilotu koji je u međuvremenu izašao i da je namerno počeo da spušta avion. Ranije je Karsten Špor, direktor "Lufthanze" čija je podružnica "Džermanvings", rekao da je Lubic prošao kroz intenzivnu obuku i da je stoprocentno sposoban za letenje, ali je naveo i da je njegova obuka bila prekinuta na nekoliko meseci pre šest godina, mada nije rekao zašto.

Patio od depresije

U nemačkim medijima pojavili su se nepotvrđeni navodi da je Lubic patio od depresije. Tako list "Bild" jutros piše, pozivajući se na podatke iz njegovog lekarskog kartona u koji je imao uvid, da je on patio od teških psihijatrijskih poremećaja. On je, kako navodi nemački list, 2009. godine imao "napade paničnog straha" zbog čega je njegova pilotska obuka prekinuta, a tu informaciju je potvrdio medicinski centar "Lufthanze" koji je "Bild" kontaktirao.

U tom centru kažu i da su signalizirali federalnim vlastima vazdušnog saobraćaja da je Lubic tokom obuke doživeo "epizodu duboke, ali opadajuće depresije". Tokom stažiranja u Feniksu u Arizoni, kroz koji budući piloti "Lufthanze" obavezno moraju da prođu, Amerikanci su Lubica svrstali u kategoriju nesposobnih za letenje. U njegovom dosijeu stoji oznaka "SIC", akronim koji označava potrebu za "specijalnim redovnim medicinskim praćenjem".

Više nemačkih listova prenelo je informacije iz izvora bliskih istrazi prema kojima je Lubic proteklih dana prolazio kroz tešku ličnu krizu vezanu za odnose sa devojkom, a britanski "Dejli mejl" navodi da ga je devojka ostavila neposredno pred nesreću.

  • 27.03.2015 14:45
    Opet
    Opet izlaze sa lažima. Kao prvo, depresivno stanje ne može da se krije. Simptomi depresije su vrlo očigledni zbog čega bi privukli pažnju okoline, što nije bio slučaj, jer su svi do zadnjeg minuta njega opisali sasvim suprotno od depresivnog stanja. Takođe, gotovo svaki samoubica ostavlja za sobom poruku ili nešto slično što nije bilo u ovom slučaju. I samoubice za samoubistvo se pripremaju duže vreme, što menja njihovo ponašanje koje okolina opet lako može primetiti, što se opet nije desilo. Znači izlaze od laži do laži.
  • -

    27.03.2015 14:40
    -
    ne verujem udbi a ni ciji ni kgbu.
    ako je obavljao neku radnju nije imao vremena za depresiju
  • 27.03.2015 13:53
    Mogao je sa mosta da skoci sa vezanim kamenom oko vrata a ne da ubija 150 ljudi koji nemaju nikakve veze sa njegovom depresijom i bivsom devojkom. Retard obican.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet