Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ovo je poslednji Putinov mandat?

Ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio je da neće provesti još jedan mandat na položaju šefa države - od 2018. do 2024 godine.

Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra oslabiti 0,4 odsto i zvanični srednji kurs će biti 120,9203 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Kod 28 preminulih utvrđen grip

U Srbiji je do sada registrovano 122.207 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, a prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva koji se mogu dovesti u vezu sa gripom.

U tajnosti napravili 10.000 flaša za "tomovaču"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ozbiljno se bacio na proizvodnju rakije za koju mu je staklara u Paraćinu napravila prvu seriju flaša. Flaša je reljefnog izgleda, ima šajkaču po sredini, a ispod grlića je slovo "T", koja se nalazi u sredini romba.

Srbija će biti deo Energetske unije

Evropska unija pokušaće da što više uključi Srbiju u zaokruživanje Energetske unije i finansijski će podržati projekte bitne za povezivanje u regionu.

Vuka kog je držao u stanu, pustio u šumu

Vuk, kojeg je jedan Kragujevčanin držao u stanu u stambenoj zgradi u centru Kragujevca, nije danas prebačen u beogradski Zoo vrt, kako je bilo planirano, jer ga je vlasnik, kako je izjavio inspektorima, pustio u šumu na Goliju.

Uskoro rimejk filma "Valter brani Sarajevo"

Snimanje rimejka filma "Valter brani Sarajevo" počeće ove godine nakon što krajem maja bude održana audicija za glumce i izabran novi Valter koji će u toj ulozi naslediti Velimira Batu Živojinovića.

Pronađena crna kutija iz srušenog aviona

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da je crna kutija aviona nemačke kompanije "Džerman vings", koji se srušio u francuskim Alpima sa 150 putnika i članova posade, oštećena, ali da veruje da je "upotrebljiva".