Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Stanovnici Srbije ne daju oružje jer ne veruju policiji?

Za dve nedelje otkako je MUP Srbije započeo akciju legalizacije oružja građani su predali svega 83 komada ručnog oružja, od čega najviše vazdušnih pušaka, pištolja i lovačkih karabina, kao i 5.112 komada municije različitog kalibra, pokazuju podaci MUP-a Srbije.

Prosvetari najavili tužbe zbog smanjenih plata

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je tužbe protiv direktora škola koji su, kako kažu, sledili "nezakonitu naredbu Ministarstva prosvete i nastavnicima u štrajku smanjili platu".

Hitlerov akvarel uskoro na aukciji

Akvarel nekadašnjeg nacističkog lidera Adolfa Hitlera biće ove nedelje na aukcijskoj prodaji u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, saopštio je kasno sinoć hotel u kojem će biti organizovana prodaja.

Presuda Tolimiru 8. aprila

Haški tribunal izreći će 8. aprila pravosnažnu presudu generalu u penziji VRS Zdravku Tolimiru, koga je prvostepeno osudio na doživotni zatvor.

Neonacisti sve aktivniji u Švedskoj

Švedska se suočava sa rastom neonacističkih aktivnosti uprkos padu broja neonacističkih organizacija, saopštila je neprofitna organizacija "Ekspo foundejšn", koja proučava antidemokratske, desničarske i rasističke tendencije u društvu.

EK: Manje se gine na srpskim i evropskim putevima

Dve godine posle znatnog smanjenja broja poginulih na evropskim putevima, prvi podaci za 2014. godinu su razočaravajući jer je broj smrtno stradalih opao u odnosu na 2013. samo za jedan procenat, saopštila je danas Evropska komisija.

Čepurin: Nije ugrožen izvoz jabuka u Rusiju

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda u Rusiju ni na koji način nije ugrožen, niti je postojala bilo kakva mogućnost za uvođenje zabrane uvoza voća i povrća iz Srbije na rusko tržište, saopštila je pres služba Vlade Srbije.