Svedoci na suđenju Čanku: Ne sećamo se svega, previše smo popili

Glavni pretres za suđenje okrivljenom Nenadu Čanku za nasilničko ponašanje nastavljen je danas u novosadskom Osnovnom sudu.
Glavni pretres za suđenje okrivljenom Nenadu Čanku za nasilničko ponašanje nastavljen je danas u novosadskom Osnovnom sudu.

Čanak se tereti da je pretukao Pavla Lešanovića ispred kafane "Tako je suđeno", u septembru 2012. godine.

Svi svedoci su naveli da je oštećeni Lešanović u kafanu došao dok je bio dan, prvobitno sedeo u bašti lokala, a potom i u njemu. Svedoci Aleksandar Šarac i Danijela Bojić, kažu da je u društvu od sedam, osam ljudi bio i Nenad Čanak koji je sedeo sa njima za jednim, velikim stolom, i isticali su da su to veče popili dosta alkohola, da je bilo veselo i da se pojedinih scena ne sećaju.

"Iz lokala je prvo otišao Čanak, a pola sata do sat kasnije i Lešanović. Brat mi je javio da je Lešanović prebijen, te smo se uputili u Urgentni centar u Beogradu. Lešanović mi je kazao da je dobio batine, što je bilo očigledno po podlivima. Rekao mi je da ih je presreo džip, da je izašao iz auta i da je Čanak prišao i izudarao ga. Zato je pao, pa onda ga je još neko šutirao", rekao je pred sudom Šarac, a prenosi "Blic".

Tokom saslušanja Čanak je sve vreme ćutao, a njegovi advokati istakli su da će sve primedbe navesti u završnoj reči.

Glavni tužilac rekla je da se protivi svim dokaznim predlozima odbrane, i da zahteva da se ispitaju članovi muzičkog orkestra, koji su to veče svirali u kafani, kao i veštak sudsko-medicinske struke, koji bi izneo okolnosti pod kojim su povrede oštećenog Pavla Lešanovića nastale, kao i kojim su predmetom nanete.

Goran Petronijević, advokat oštećenog, kaže da svi dosadašnji dokazi, uključujući i medicinsku dokumentaciju o načinu nastanka povreda odgovaraju onome što je Pavle Lešanović izjavio.

"Ostaje nejasna neaktivnost tužilaštva i policija u pronalaženju druge dvojice ljudi, batinaša koji su to učinili. Nejasno je zašto je to tako jer vozač oštećenog ne pije i rekao je da može da prepozna i tačno opiše jednog od tih lica, kao vozača gospodina Čanka", rekao je Petronijević.

Ni na ovom pretresu nije se pojavio Danilo Ikodinović, koga bi, kako je najavljeno, na sledeći pretres trebalo da dovede policija.

Nastavak pretresa zakazan je za 21. maj.

  • dodjos

    25.03.2015 23:28
    opasne su kore od banane
  • niko bitan

    25.03.2015 13:03
    canak i policija to je koalicija
    Da li neko veruje da sprega politike, policije i sudstva u Novom Sadu moze da bude prekinuta i zasto ne moze?
  • Miki

    25.03.2015 11:53
    teško dokazati istinu
    ....Čanak je zaštićeni medved i ako još nekog isprebija taj odmah neka mu se izvini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".