Bez socijalista na mitingu u Novom Sadu?

Srpska napredna stranka još nije odlučila hoće li na miting podrške vladi i premijeru povodom godišnjice dolaska na vlast, 25. aprila u Novom Sadu, pozvati SPS i ostale manje koalicione partnere.

Srpska napredna stranka još nije odlučila hoće li na miting podrške vladi i premijeru povodom godišnjice dolaska na vlast, 25. aprila u Novom Sadu, pozvati Socijalističku partiju Srbije i ostale manje koalicione partnere.

Funkcioneri SPS ovih dana nisu imali odgovor na pitanje hoće li podržati najavljeni miting i hoće li u njemu učestvovati s obzirom na to da je povod okupljanja podrška vladi u kojoj i oni učestvuju. Sagovornici Danasa kažu da učešće ili odsustvo socijalista neće bitnije promeniti odnose dve stranke, koji su opterećeni stalnim trzavicama i da ne bi bilo čudno ako naprednjaci odluče da ih ne pozovu.

Igor Mirović, potpredsednik SNS, kaže da ne može trenutno da odgovori na pitanje hoće li socijalisti i ostali članovi koalicije biti pozvani na miting jer je ideja da skup bude stranački. - SNS organizuje miting i još nismo razgovarali o tome da li ćemo i koga zvati. Za desetak dana će biti poznato hoće li na skup biti pozvane i ostale stranke vladajuće koalicije - navodi Mirović.

Pavle Budakov, šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Vojvodine, koji je jedini iz ove stranke pristao da govori na ovu temu, kaže da se još uvek ne zna da li će socijalisti učestvovati na mitingu i da će odluka o tome biti doneta na višem stranačkom nivou.

Mobilizacija partijskog članstva

Prema rečima politikologa Jovana Komšića, poziv socijalistima i ostalim strankama zavisiće od ključnih razloga organizovanja skupa. Kako kaže, skup će pre svega biti mobilizacija partijskog članstva.

- Do sada je akcenat bio na tome da je skup povodom godišnjice vlade. Međutim, ne pominje se da će to biti višestranački već jednostranački miting pobednika na izborima koji su vladu mogli da formiraju i bez koalicije. Uobičajeno je da se u prvoj fazi izborne godine organizuju stranački mitinzi, a u kasnijim fazama koalicioni ako se objasne programski razlozi koalicija. Zato smatram da naprednjaci možda ipak neće pozvati socijaliste i ostale stranke - objašnjava Komšić.

Kao pandan mitingu naprednjaka u Novom Sadu Demokratska stranka je u Beogradu istog dana zakazala svoj skup. SNS je ovih dana imao prvi organizacioni sastanak tim povodom, dok je DS u ponedeljak održao sednice Predsedništva i Izvršnog odbora na kojima su podeljeni zadaci za organizaciju mitinga.

  • Zdenka

    28.03.2015 17:02
    Ako socijalisti budu pozvani, doci ce. I oni su deo Vlade i podrzavaju njen program.
  • Bibić

    27.03.2015 20:20
    Koga nema....
    Ako dodju- dobro došli, ako ne- nisu nam ni bili potrebni.
  • v

    27.03.2015 13:57
    nema botina na komentarima za sada!a tamo posle mitinga kada dovedu novosađane iz leskovca,niša,babušnice i donjeg brijanja biće im puna usta kako su popularni u NAŠEM GLAVNOM GRADU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.