Koalicija medijskih udruženja upozorila na manipulaciju AEMV-a

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja pozvala je danas lokalne samouprave da pre izbora članova konkursnih komisija za ocenjivanje projekata u oblasti javnog interesa obrate pažnju ko predlaže kandidate i koga biraju u te komisije.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja pozvala je danas lokalne samouprave da pre izbora članova konkursnih komisija za ocenjivanje projekata u oblasti javnog interesa obrate pažnju ko predlaže kandidate i koga biraju u te komisije.

Koalicija je u saopštenju upozorila da su u pojedinim opštinama i gradovima članovi konkursnih komisija imenovani na predlog asocijacija koje nemaju pravo da predlažu kandidate, kao što je Asocijacija elektronskih medija Vojvodine.

U saopštenju se dodaje da je Koalicija uvidom u registar Agencije za privredne regstre ustanovila da je pod matičnim brojem te asocijacije registrovano privredno društvo, koje na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima nema pravo predlaganja članova komisije. Koalicija je navela da je ta asocijacija poslala predloge kandidata za komisije na adrese više lokalnih samouprava koje su raspisale konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti informisanja, a u kome traži da obavezno imenuju dva kandidata od 10 na njihovoj listi.

"Ovakav način manipulisanja stručnoj javnosti nepoznate asocijacije je protivzakonit", navodi Koalicija, koju čine Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, UNS, NUNS, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Poslovno udruženje Lokal pres. O tome su obavestili Ministarstvo kulture i informisanja, pozivajući ga da preduzme mere i razmotri zakonsku odgovornost za ovakav pokušaj zloupotrebe zakona.

  • Analogni

    27.03.2015 16:44
    Veoma im je stalo do digitalizacije
    Digitalizacijom žele da okrenu sve prijemnike samo na kodirane medije i unište mogućnost da ih neko analogno izvesti o pravoj istini.
    Znači, uključi predajnik i drekne "Pažnja!"
    U americi više ne postoji ni jedan analogni TV prijemnik.
    Jedina istina koja se dobija je preko dozvoljenih, nadziranih i kodiranih digitalnih kanala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.