Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Medvedev: Šokiran sam surovim ubistvom Njemcova

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev uputio je saučešće porodici i prijateljima sinoć ubijenog opozicionog lidera Borisa Njemcova, istakavši da je njegov odlazak veliki gubitak za rusko društvo.

Sindikati: Verbić ne bi smeo da bude ministar

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) Slobodan Brajković sazvao je za nedelju hitnu sednicu Štrajkačkog odbora tog sindikata i Unije sindikata prosvetnih radnika povodom odluke ministra prosvete Srđana Verbića da se oduzme deo zarade prosvetarima u štrajku.

Javne nabavke usporavaju lečenje

Nadležni tvrde da na tržištu ima svih lekova i u apotekama i u zdravstvenim ustanovama. Međutim, za predstavnike farmaceutske industrije, veliki kamen spoticanja jeste cena po kojoj se nabavljaju lekovi, a za direktore kliničkih centara u Srbiji to su javne nabavke.

U pekarama otkriveno 112 radnika na crno

Prilikom nadzora koje je Inspektorat za rad izvršio u privrednim subjektima koji proizvode hleb, pecivo i kolače u Srbiji otkriveno je 112 osoba koje rade "na crno", saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Cipras: Trojka i memorandumi su istorija

Grčka je na početku velike i teške bitke, ali neće pobeći od svojih obaveza, poručio je danas grčki premijer Aleksis Cipras, ističući da su "trojka i memorandumi istorija".

Janukovičev savetnik izvršio samoubistvo

Ukrajinska policija saopštila je danas da je u Kijevu pronađen mrtav najbliži savetnik bivšeg predsedika Viktora Janukoviča, Mihajlo Čečetov, koji je izvršio samoubistvo skočivši sa 17. sprata zgrade u kojoj je živeo.

"Savez vojvođanskih Mađara vređa novinare"

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da je saopštenje lokalnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Malog Iđoša povodom teksta "Sporna industrijska zona u M. Iđošu", koji je objavio Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), apsolutno neprimereno i da predstavlja atak na medijske slobode.