Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Svi bi da se bave politikom

U Registru političkih stranaka nalazi se 101 partija, a po broju stranaka, Srbija je na trećem mestu u regionu. Dinamika upisa bitno je usporena promenom zakona koji propisuje stroža pravila. Međutim, i dalje imamo više onih koji su zainteresovani da se bave politikom, nego biznisom, kažu analitičari.

Potvrđena smrt 16 putnika trajekta, među njima jedne bebe

U Bangladešu je potvrđena smrt 16 putnika, među njima jedne bebe, pošto se trajekt sudario sa teretnim brodom i potonuo danas u reku Padma, saopštili su zvaničnici naglašavajući da operacija spasavanja i dalje traje i da ima onih koji se vode kao nestali.

Tajni papiri o "Beogradu na vodi"

Organizacija Transparentnost Srbija navodi da sve ukazuje da nije dopušteno da se u javnosti pojavi i jedan dokument koji bi ukazao na kršenje procedure pri izradi prostornog plana za projekat "Beograd na vodi".

"Naleti pilota tajna samo kod nas"

Bivši zamenik komandanta Vazduhopolovstva, general u penziji Sreto Malinović kaže da je iluzorno smatrati vojnom tajnom nalet pilota Vojske Srbije na određenim avionima, jer su ti podaci, koje stranci ionako znaju, davani godinama unazad, posebno uoči aero mitinga.

Vučić: Zaboravite na milijardu od MMF-a

Premijer Srbije očekuje da će Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda na sutrašnjem sastanku odobriti Srbiji aranžman iz predostrožnosti, kao i da Srbiji novac ne treba "radi novca".

Selaković: Građani krhko veruju u naše sudstvo

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da sudovi i tužilaštva rade u veoma lošim uslovima u Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu i Kikindi, kao i da građani nemaju poverenja u sudstvo i nezavisnost sudija, kojima nije lako u ovim političkim i finansijskim uslovima.

VIDEO: Novi snimak pogubljenja zatvorenika lažan?

Džihadisti Islamske države su objavili novi video snimak u kojem tvrde da su pogubili najmanje 21 zarobljenih vojnika kurdskih snaga u Iraku, objavila je televizijska mreža CNN, koja nije mogla da potvrdi autentičnost snimka, a Foks Njuz tvrdi da je video lažan.

Vodovodu skupo slanje računa poštom?

Uprava JKP "Vodovod" iz Kraljeva zatražila je od nadležnog ministarstva da i ubuduće račune za utrošenu vodu dostavljaju njihovi radnici, a ne poštari.

Tekst u "Odbrani" samo pokušaj spina

Zaštitnik građana kaže da tekst u listu "Odbrana", glasilu Ministarstva odbrane Srbije, u kojem je on optužen da napada Vojsku Srbije predstavlja pokušaj spina.

Suspendovana tužiteljka tuži šefa Euleksa

Suspendovana tužiteljka Euleksa iz Velike Britanije Marija Bamije najavila je da će tužiti za klevetu šefa te međunarodne misije na Kosovu i Metohiji Gabrijela Meučija, javljaju prištinski mediji.

Izboden tinejdžer u centru Beograda

U Beogradu je sinoć došlo je do jedne ozbiljnije tuče u kojoj je maloletnik izboden nožem u centru grada, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Žena prvi put na čelu Bagdada

Iračka vlada je prvi put svojoj političkoj istoriji postavilu ženu na čelo Bagdada, posle smene sadašnjeg gradonačelnika, kritkovanog zbog nekompetentnosti.

Danas "Besede u Zoranovu čast"

Kvalifikaciono takmičenje "Besede u Zoranovu čast", koje deseti put organizuju Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đindić, biće danas održano u Pančevu.

Kosovu preti osuda za genocid?

U Nacrtu zakona za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine i njegovih odeljenja govori se o genocidu kao krivičnom delu, prenosi prištinska štampa.