Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zemljotres u Japanu, upozorenje na cunami

Zemljotres čija se snaga procenjuje na 6,9 stepeni Rihtera pogodio je, nešto posle 8 ujutru po lokalnom vremenu, ostrvo Honšu na severu Japana, a epicentar je bio na dubini od oko 10 km, saopštava Geološka služba SAD.

Uhapšeno 160 članova Boko Harama

Vojne snage Nigera i Nigerije uhapsile su više od 160 osoba, za koje se sumnja da su u veui sa terorističkom grupom Boko Haram, prenosi AFP.

HR: Ministarstvo demantuje Vučića

Pomoćnik ministra branitelja Hrvatske Ivan Grujić negirao je tvrdnje premijera Aleksandra Vučića da je trenutno na popisu nestalih više Srba nego Hrvata.

Međusobne optužbe za kršenje primirja

Iako je primirje zvanično stupilo na snagu 15. februara, ono se ne poštuje u potpunosti, a ukrajinske i proruske snage jedne druge optužuju za kršenje sporazuma o primirju na istoku Ukrajine.

Pronađena napuštena beba u zgradi u Žitištu

Oko 18 časova u stambenoj zgradi u centru Žitišta kod Zrenjanina, ispred vrata jednog stana, pronađena je beba. U pitanju je devojčica, stara pet dana, a kako su rekli u zrenjaninskoj pedijatriji, "beba je dobro i u sigurnim je rukama".

Deca u kavezu na protestu u Siriji

Sirijski aktivisti protiv vlasti Bašara al-Asada ogranizovali su protest na kojem su decu, obučenu kao zatvorenici Islamske države, zatvorili u kavez.

Gde su dokazi o ugrožavanju medija?

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, izjavio je danas da je svestan optužbi za kršenje slobode medija u Srbiji, ali da takve tvrdnje treba potkrepiti dokazima.

Bivšoj ministarki pet godina zatvora

Bivšu rumunska ministarka sporta i omladine Monika Jakob Ridzi osuđena je na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja i prekomernog trošenja javnog novca.

Vulin počasni građanin Leposavića

Ministar rada, zapošaljavanja i socijalne politike u Vladi Srbije Aleksandar Vulin postao je danas počasni građanin Leposavića, a plaketu mu je uručio gradonačelnik Dragan Jablanović.