Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

VIDEO: Novi snimak pogubljenja zatvorenika lažan?

Džihadisti Islamske države su objavili novi video snimak u kojem tvrde da su pogubili najmanje 21 zarobljenih vojnika kurdskih snaga u Iraku, objavila je televizijska mreža CNN, koja nije mogla da potvrdi autentičnost snimka, a Foks Njuz tvrdi da je video lažan.

Vodovodu skupo slanje računa poštom?

Uprava JKP "Vodovod" iz Kraljeva zatražila je od nadležnog ministarstva da i ubuduće račune za utrošenu vodu dostavljaju njihovi radnici, a ne poštari.

Tekst u "Odbrani" samo pokušaj spina

Zaštitnik građana kaže da tekst u listu "Odbrana", glasilu Ministarstva odbrane Srbije, u kojem je on optužen da napada Vojsku Srbije predstavlja pokušaj spina.

Suspendovana tužiteljka tuži šefa Euleksa

Suspendovana tužiteljka Euleksa iz Velike Britanije Marija Bamije najavila je da će tužiti za klevetu šefa te međunarodne misije na Kosovu i Metohiji Gabrijela Meučija, javljaju prištinski mediji.

Izboden tinejdžer u centru Beograda

U Beogradu je sinoć došlo je do jedne ozbiljnije tuče u kojoj je maloletnik izboden nožem u centru grada, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Žena prvi put na čelu Bagdada

Iračka vlada je prvi put svojoj političkoj istoriji postavilu ženu na čelo Bagdada, posle smene sadašnjeg gradonačelnika, kritkovanog zbog nekompetentnosti.

Danas "Besede u Zoranovu čast"

Kvalifikaciono takmičenje "Besede u Zoranovu čast", koje deseti put organizuju Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đindić, biće danas održano u Pančevu.

Kosovu preti osuda za genocid?

U Nacrtu zakona za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine i njegovih odeljenja govori se o genocidu kao krivičnom delu, prenosi prištinska štampa.

Hrvatski lekari beže u inostranstvo

Od ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, 923 lekara zatražilo je dokumentaciju za rad u inostranstvu, dok ih je istovremeno svega 135 iskazalo interes za dolazak.

"Izuzetni kukavičluk" Rusije u Ukrajini

SAD i Velika Britanija razmatraju mogućnost "dodatnih sankcija" prema Rusiji zbog ponašanja u Ukrajini za koje smatraju da je "izuzetni kukavičluk", izjavio je u subotu u Londonu američki državni sekretar Džon Keri.

Krade se čak i bakar sa kazana za rakiju

Da lopovi ne biraju ni mesto ni vreme uverili su se Perica Nenadović i Milan Kovačević iz sela Jazak, kod Rume, kada su im lopovi iz dvorišta pokrali sav bakar sa kazana za pečenje rakije.

Zbog urušenog krova, na ulici 13 dece

Danas oko podneva srušio se krov na kući u centru Vršca, u kojoj bez dozvole živi nekoliko romskih porodica, a samo pukom srećom niko nije povređen. Niko iz Centra za socijalni rad nije reagovao, stoga je nepoznato gde će deca noćiti.

Avion Er Srbije ostao bez točka

Avion "Er Srbije", sa 57 putnika, koji je trebalo da poleti 18. februara, u 18.20, iz Beograda za Zagreb, vratio se sa rulne staze jer mu je otpao prednji levi točak.