Sprečen šverc cigareta vrednih pet miliona dinara

Na graničnom prelazu Šid carinici su danas sprečili krijumčarenje tovara cigareta marke "Marlboro" vrednog više od pet miliona dinara.

Na graničnom prelazu Šid carinici su danas sprečili krijumčarenje tovara cigareta marke "Marlboro" vrednog više od pet miliona dinara.

Cigarete su, kako se navodi u saopštenju Uprave carina, otkrivene na izlazu iz zemlje, u kamionu sa prikolicom aranđelovačkih registarskih oznaka, koji se iz Srbije uputio u Francusku.

Na osnovu informacija do kojih je došlo Odeljenje za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, organizovan je detaljan pregled tovara. Kamion je inače prevozio tetrapak ambalažu u rolnama i sumnju su dodatno pobudile dve rolne koje nisu bile prijavljene u priloženoj dokumentaciji, navodi se u saopštenju.

"Carinici su tokom detaljnog pregleda istovarili sve rolne ambalaže koju je kamion prevozio, da bi u pomenute dve otkrili cigarete marke "Marlboro" uredno naslagane u sredini. Daljim pregledom ustanovljeno je da se u podu kamionske prikolice nalazi i specijalno izrađen bunker u kome su takođe pronađene cigarete, dok su u kabini kamiona otkrivene i duple fakture za tovar koji je kamion prevozio", ističe se.

Na više od 2.000 boksova otkrivenog Marlbora nalazile su se srpske akcizne markice, dodaje se. Kamionom je, ističe se u saopštenju, upravljao srpski državljanin protiv koga će zbog nedozvoljene trgovine i specijalno napravljenog bunkera za svrhu krijumčarenja biti pokrenut krivični postupak.
"S obzirom na vrednost tovara koji prelazi trećinu vrednosti vozila, pored cigareta, privremeno će biti zadržan i kamion sa prikolicom", zaključuje se u saopštenju.

  • ovdasnji

    16.02.2015 16:55
    ali zato
    trulo meso,avioni i kamioni prolaze !
    ps-zabranite cigarete i alkohol a legalizujte cannabis !
    bar ce mo na trenutak zaboraviti gde zivimo !
  • 16.02.2015 16:50
    Cane, ti li si?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".