Zaposleni u Domu zdravlja dobili plate posle dve godine

Posle skoro dve godine, zaposleni u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dobili su plate zahvaljujući lokalnoj samoupravi.
Posle skoro dve godine, zaposleni u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dobili su plate zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

Odlukom Opštinskog veća u budžetu opštine planirana su sredstva za isplatu primanja stomatolozima, lekarima i ostalom osoblju koji nisu ažurirani u nadležnom fondu, pod uslovom da prihvate da se dug plati početkom iduće godine.

Predsednik Opštine Milisav Mirković rekao je da je ovu ponudu prihvatilo 36 radnika, a da petoro nije i njima su isplaćene plate za januar, jer su tužbama blokirali žiro račun Doma zdravlja. "Sada će uredno primati plate, a dug zbog koga su podneli tužbe, počeće da se isplaćuje krajem ove i početkom iduće godine, ali smo zaključili da nema otpuštanja niti prijema novih radnika bez saglasnosti u Ministarstva zdravlja", rekao je Mirković.

On je istakao da planirana sredstva za ove namene u iznosu od sedam miliona dinara neće biti dovoljna i da će se rebalansom budžeta obezbediti razlika, ali je najvažnije da zdravstveni radnici budu svi u istom položaju i da primaju uredno plate. Oni koji nisu prihvatili ovu ponudu, najavljuju da će i dalje voditi sudske sporove i tražiti da se prvo isplate plate koje su odavno zarađenje jer "obećanja često ostaju neispunjena".
  • uzas

    16.02.2015 17:46
    sad mogu opet da lade 2 naredne. bruka i sramota,koliko su samo ucili da postanu lekari. bitno da pevaljke polupismene imaju milione. za sve su to krivi ljudi u SRB. ajde sad svi u kafane igra Djokovic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".