Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šešelj u Kikindi: Pridobiti časne ljude iz SNS

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj posetio je u nedelju Opštinski odbor u Kikindi i tom prilikom izjavio da se Marinko Tomić, samostalni odbornik, učlanio u SRS i da će od sada u lokalnom parlamentu nastupati kao odbornik Srpske radikalne stranke.

Ove godine ubijeno 128 novinara

Nevladina organizacija Press Emblem Campaign (PEC) sa sedištem u Ženevi, koja ima status specijalnog savetodavca u Ujedinjenim nacijama (UN) objavila je izveštaj u kojem se navodi da je 2014. godina bila katastrofalna za novinare i da je u 32 zemlje život izgubilo ukupno 128 novinara.

Novosadska policija i dalje vija lopove bez adekvatne opreme

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" je zahtevalo od Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sastanak kako bi mu ukazali na mnoge probleme u MUP, ali on nikada nije odgovorio na dopise niti rešio probleme, saopštilo je ovo udruženje povodom najnovijeg slučaja ranjavanja policajaca Đure Vračarića.

Petoro mrtvih u okolini Filadelfije

Najmanje pet osoba ubijeno je danas u odvojenim napadima u okolini Filadelfije, a policija je saopštila da veruje da je sva ubistva počinila ista osoba.

Vlada usvojila predlog budžeta

Vlada Srbije usvojila je predlog budžeta za 2015. godinu kojim su predviđeni prihodi od 924,4 milijarde dinara, što je za oko 27 milijardi dinara više nego u 2014. godini.

Velika matura u Srbiji od 2020. godine

Učenici koji će srednju školu upisati naredne godine mogli bi da budu prva generacija srednjoškolaca koji će polagati veliku maturu na kraju školovanja, izjavila je pomoćnica ministra prosvete Zorana Lužanin.

Rama: Srbija nije neprijatelj Albanije

Albanski premijer Edi Rama poručio da će Albanija "bezrezervno" podržati Srbiju tokom predsedavanja OEBS-u 2015. godini i naglasio da Srbija više nije neprijatelj Albanije.