Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Imaju 10 dana da se vrate sa ratišta

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas većinom glasova dopune Krivičnog zakonika koje predviđaju kazne zatvora od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama ili organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Nobel za mir pakistanskoj devojčici

Nobelova nagrada za mir dodeljena je danas pakistanskoj devojčici Malali Jusafzej i Kailašu Satiartiju iz Indije za "njihovu borbu protiv represije nad decom i mladima i za prava sve dece na obrazovanje".

Telefoniranje zvaničnika se dobro priprema

Iako mogu delovati spontano, telefonski kontakti svetskih zvaničnika, poput ovonedeljnog poziva drugog čoveka SAD premijeru Srbije, unapred su dobro pripremljeni. Razgovori se pripremaju baš kao i svaki biletaralni susret i u njihovoj organizaciji učestvuju ambasade.

Pet stvari koje Srbija mora da uradi

Privatizacija, restrukturiranje, izmena politike azila, reforma pravosuđa i borba protiv organizovanog kriminala - to je ono što Srbija mora hitno da uradi.

Saša Mirković: Rade se podzakonski akti

Ministarstvo kulture i informisanja će sa velikom pažnjom razmotriti sve ocene iznete u godišnjem izveštaju Evropske komisije, izjavio je državni sekretar Saša Mirković.

Sukob sa policijom na protestu u Sent Luisu

Policija i demonstranti u Sent Luisu sukobili su se dan pošto je u tom gradu policajac belac ubio afroameričkog tinejdžera Vonderita Majersa juniora, nedaleko od Fergusona u kojem je u avgustu drugi beli policajac usmrtio nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna.