Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najkorumpiraniji su rukovodioci u policiji

Osnovni oblik korupcije u policiji je primanje mita od građana, dok su najkorumpiraniji rukovodioci u policiji, pokazuje istraživanje koje je sproveo Beogradski centar za bezbednosnu politiku, kaže istraživač tog centra Saša Đorđević.

Ukinut imunitet vođi Zlatne zore

Grčki parlament glasao je za ukidanje parlamentarnog imuniteta šefu stranke Zlatna zora koji je u pritvoru suočen s novom optužbom za ilegalno posedovanje oružja.

Do sada procenjena šteta pola milijarde evra

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je procenjena šteta od poplava koju su prijavile opštine i javna preduzeća - pola milijarde evra.

Bivšem direktoru "C marketa" kućni pritvor

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem direktoru "C marketa" Slobodanu Raduloviću, koji se u aprilu predao pravosudnim organima posle osam godina skrivanja i istovremeno mu odredio kućni pritvor uz nošenje elektronske narukvice preko koje će se pratiti njegovo kretanje.

Litvanija ulazi u evrozonu

Evropska komisija i Evropska centralna banka odobrile su danas ulazak Litvanije u zonu evra u januaru 2015. godine kao 19. zemlje.

U Jasenovcu cveće zasađeno u bojama šahovnice

U Spomen-području Jasenovac, gde su ustaše tokom Drugog svetskog rata mučile i ubijale Srbe, Jevreje, Rome i Hrvate koji se nisu slagali sa režimom Ante Pavelića, posađeno je cveće u bojama šahovnice, složeno u obliku slova U.

Paušalcima znatno povećan porez

Unija poslodavaca Srbije (UPS) saopštila je da u poslednje dve sedmice paušalni poreski obveznici u Srbiji dobijaju poreska rešenja sa porezom uvećanim u rasponu od 50 do 150 procenata.