Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ne saditi na zagađenom zemljištu

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine aktivno radi na preduzimanju mera kako bi se saniralo poljoprivredno zemljište pogođeno poplavama.

Osniva se Kancelarija za pomoć i obnovu

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja i donela odluku da se iz republičkog budžeta izdvoji 100 miliona dinara za sanaciju štete koju su izazvale poplave.

Pajtić: Opasnost od poplava još nije prošla

Opasnosti od poplava još nisu prevaziđene a situacija na ugroženim područjima daleko je od toga da je sanirana uprkos tome što Sava opada, a porast Dunava je spor, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Iz vodovoda u S. Palanci sutra kreće voda

Meštani Smederevske Palanke vodu će, sudeći po onome što je danas saopšteno, dobiti mnogo ranije nego što je najavljeno; iz gradskog vodovoda sutra u 10 časova poteći će prve količine.

Tajland: Vojska preuzela kontrolu

Komandant tajlandske armije general Prajut Čan-oča preuzeo je kontrolu od vlade ističući da vojska mora da vrati red u zemlji, posle proglašenja vanrednog stanja.

Za potrošačku korpu u martu 1,5 prosečna plata

Za pokriće prosečne potrošačke korpe u martu, koja je vredela 65.463 dinara, bila je potrebna 1,51 prosečna zarada od 43.452 dinara, a za pokriće minimalne korpe, koja je iznosila 33.975 dinara, bilo je dovoljno 0,78 prosečne zarade, pokazuje analiza Ministarstva trgovine.

Krali po poplavljenoj Jagodini i Paraćinu

B. S. (35) iz Aleksinca, V. M. (26) iz Paraćina i D. K. (27) iz Jagodine uhapšeni su zbog krađa u Paraćinu i Jagodini tokom nekoliko prošlih dana, saopštila je danas jagodinska policija.

Talibani oteli 27 policajaca

Talibanski borci oteli su 27 avganistanskih policajaca tokom napada u provinciji Badahšan, saopštio je danas jedan avganistanski zvaničnik.

Proglašen novi Statut Vojvodine

Skupština Vojvodine je na današnjoj sednici, koja je počela minutom ćutanja za nastradale u katastrofalnim poplavama u Srbiji, proglasila je Statut Vojvodine velikom većinom glasova i bez rasprave o tom najvišem pravnom aktu pokrajine.

Predrag Bubalo negirao optužbe

Bivši ministar privrede i privatizacije Predrag Bubalo negirao je danas u Specijalnom sudu u Beogradu optužbe za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Milana Beka "Vorldfin" iz Luksembruga.

U Hrvatskoj ukinuto vanredno stanje

U Brodsko-posavskoj županiji ukinuto je vanredno stanje, ali se nasipi i dalje neprekidno nadziru, privremeno evakuisani se vraćaju kući, a nastava u školama počinje u ponedeljak.