Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vlada Vojvodine poslala pomoć u ugrožena područja

Vlada Vojvodine uputila je preko pokrajinske Direkcije za robne rezerve pomoć u hrani, vodi, odeći i sanitarnim sredstvima u opštine Sremska Mitrovica i Ruma, koje su pogođene poplavama izazvanim višednevnim padavinama i izlivanjem reka.

Novi sukobi u Slavjansku

U Slavjansku su danas izbili sukobi između pripadnika nacionalne koalicije i pristalica federalizacije.

U Šapcu konfuzija zbog neorganizovanosti

Iako je više od 10.000 dobrovoljaca stiglo na područje Šapc, kako bi odbranili grad, očekuje se da ih u toku današnjeg dana pristigne još više, ali je glavni problem neorganizovanost.

EPS: Nema najava restrikcija, štedite struju

U uslovima vanrednih vremenskih neprilika i do sada neviđenih poplava, iz Elektroprivrede Srbije je saopšteno da su obezbeđene dovoljne količine električne energije i u ovom trenutku nema najave bilo kakvih restrikcija.

Izmene na putevima

Javno preduzeće "Putevi Srbije" večeras je izdala novo saopštenje o izmenama saobraćaja na putevima zbog poplava.

Češka nam šalje svoje vatrogasce

Češka je u poplavljene oblasti u zapadnom delu Srbije poslala pumpu visokog kapaciteta sa vatrograscima iz češke Vatrogasne spasilačke službe, saopštila je Ambasada Češke u Srbiji.

Javite ako vidite napuštene pse

Volonterska organizacija "Nahrani Psa" apelovala na sve koje vide ugrožene pse da joj dojave, kako bi informacije bile prosleđene ljudima koji su u mogućnosti da im pomognu.

I 400 vojnika ide u Šabac

Vojska Srbije uputila 400 svojih pripadnika u Šabac da pomognu odbrani grada od poplava, a biće angažovano i dodatno ljudstvo, saopštilo Ministarstvo odbrane.