Vlada Vojvodine poslala pomoć u ugrožena područja

Vlada Vojvodine uputila je preko pokrajinske Direkcije za robne rezerve pomoć u hrani, vodi, odeći i sanitarnim sredstvima u opštine Sremska Mitrovica i Ruma, koje su pogođene poplavama izazvanim višednevnim padavinama i izlivanjem reka.
Vlada Vojvodine uputila je preko pokrajinske Direkcije za robne rezerve pomoć u hrani, vodi, odeći i sanitarnim sredstvima u opštine Sremska Mitrovica i Ruma, koje su pogođene poplavama izazvanim višednevnim padavinama i izlivanjem reka.

Upućena je pomoć u prehrambenim namirnicama i vodi za piće na punktove u ugroženim područjima Srbije, kao i suvi obroci za ljude koji rade na terenu i pomažu u odbrani od poplava. Isto tako, ukoliko bude potrebe za daljom evakuacijom stanovništva, Vlada Vojvodine je pripremila smeštaj i lekarske ekipe za sve evakuisane građane.

Direktor Direkcije za robne rezerve Vojvodine Toma Jošanov, kazao je da je pomoć koja je danas upućena u Rumu i Sremsku Mitrovicu, samo deo pomoći koja je do sada upućena u ugrožena područja u Srbiji i Vojvodini, te da će Vlada Vojvodine nastaviti sa podrškom ugroženim područjima.

Prema rečima član Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Miroslava Vasina, operativni deo štaba je sada u Sremskoj Mitrovici, gde postoji opasnost od stalnog rasta vodostaja reke Save. On je dodao da su u toku noći preduzete sve mere da se obezbede nasipi. Prema njegovim rečima, veliki broj ljudi iz Vojvodine i Srbije je došao u Sremsku Mitrovicu i pomogao da se ojačaju nasipi, kako bi se taj grad odbranio od istorijski najvećeg vodostaja reke Save.

Vasin je naglasio da je postojala izuzetna saradnja sa Vojskom Srbije, Štabom za vanredne situacije Grada Novog Sada, NIS-om koji je donirao vodu za ugrožena područja i sa studentima Medicinskog fakulteta, koji su tokom noći prikupili značajan deo odeće upućene u ugrožena područja.

  • Svedok saradnik

    17.05.2014 15:52
    Neće još dugo
    Vlada Vojvodine treba trenutno sama sebi da pošalje pomoć.
  • 17.05.2014 11:30
    predhodnom komentatoru
    Nasao si kad ces da lupetas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.