Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

I Srednji Banat pomaže ugroženima

Prva grupa dobrovoljaca za pomoć stanovnicima područja ugroženih poplavama, sa gradonačelnikom Zrenjanina Ivanom Bošnjakomna čelu, sa tri autobusa kreće večeras za Šabac, dok je polazak druge grupe predviđen za sutra u osam ujutru.

Ne piti vodu u poplavljenim područjima

Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut preporučio je stanovništvu u poplavljenom području da ne koristi vodu za piće ukoliko dođe do njenog zamućenja kako bi se sprečile crevne bolesti.

VIDEO: Azilanti: Vi ste pomogli nama, mi ćemo sada vama

Nakon što je premijer Aleksandar Vučić upozorio da je situacija u Obrenovcu kataklizmična, pojavila se fotografija divnog postupka azilanata smeštenih u Srbiji. "Obrenovac se pobrinuo za mnoge izbeglice u toku prošlih meseci. Vi ste pomogli nama, mi ćemo sada pomoći vama", rekao je jedan od azilanata.

Ugašen požar u TE "Kolubara"

Požar koji je danas oko 14 sati izbio u termoelektrani "Kolubara" u Velikim Crljenima, kod Lazarevca, je ugašen, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije.

Srednji kurs u ponedeljak 115,54

Dinar će u ponedeljak, 19. maja, imati približno istu vrednost današnjoj i srednji kurs će iznositi 115,5383 dinara za jedan evro.

Stižu još dva ruska aviona

Još dva aviona ruskog Ministarstva za vanredne situacije, dopremiće humanitarnu pomoć Srbiji, koju su pogodile najgore poplave za poslednjih 120 godina, saopštio je danas šef Nacionalnog kriznog centra ovog ministarstva Oleg Voronov.

Ugroženi spomenici i druga kulturna dobra

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac danas je naložio centralnim ustanovama za zaštitu nepokretnog kulturnog nasleđa, umetničko istorijskih dela, arhivske, filmske, stare i retke bibliotečke građe, da sve aktivnosti usmere na zaštitu kulturnog nasleđa od poplava i uspostavio stalna dežurstva stručnih ekipa.

Pokrenut sajt poplave.rs

Korisnici društvene mreže Tviter pokrenuli su sajt www.poplave.rs na kojem građani i nadležni organi mogu da postave sve relevantne informacije u vezi sa poplavama.

Sudije nisu najkorumpiranije?

Građani doživljavaju pravosuđe kao mesto velike korupcije, mada istraživanja pokazuju da nosioci pravosudnih funkcija nisu u vrhu takve lestvice, ali u radu jesu izloženi spoljnim i uticajima političkih partija, zaključeno je danas na skupu posvećenom sudijskoj etici i borbi protiv korupcija u pravosuđu.