Vučić: Hitno će biti kažnjeni svi koji budu pljačkali

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će po hitnom postupku biti procesuirane osobe koje budu pljačkale napuštene kuće u poplavljenim područjima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će po hitnom postupku biti procesuirane osobe koje budu pljačkale napuštene kuće u poplavljenim područjima.

On je za televiziju Pink rekao da će biti sankcionisani i oni koji budu koristili novonastalu situaciju i neopravdano podizali cene proizvoda.

Prema informacijama koje kruže na društvenim mrežama, u radnjama u Valjevu su cene čizama sa 1.700 skočile na 3.200 dinara, dok je cena balona vode u Loznici sa 60 skočila na 160 dinara.

Privredna komora Srbije (PKS) je danas apelovala na sve privredne subjekte i učesnike na tržištu da se u uslovima vanredne situacije zbog poplava ponašaju odgovorno i solidarišu sa ugroženima.

Od trgovaca je PKS zatražila da ne podižu cene u vreme najveće elementarne nepogode koja je pogodila Srbiju, već da pomognu u teškoj situaciji, u skladu sa mogućnostima.

Ljajić: Najošštrije mere protiv onih koji bi da zarade na muci

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da je tržišna inspekcija dobila više pritužbi da pojedini trgovci koriste vanrednu situaciju za neopravdano podizanje cena pojedinih životnih namirnica, i najavio najoštrije mere protiv onih koji zloupotrebljavaju ovakvo stanje.

Inspektori će protiv takvih podnositi prijave i o tome obaveštavati Ministarstvo unutrašnjih poslova, navedeno je u saopštenju, u kome se ističe da je da je postupak rada Tržišne inspekcije u uslovima vanredne situacije rigorozan i podrazumeva najoštrije mere, kazne i posledice po one koji zloupotrebljavaju takvo stanje.

"Zajedno sa tržišnim inspektorima danas ćemo obići prodavnice u gradovima iz kojih stižu prijave, a građane pozivam da Tržišnoj inspekciji, koja će neprekidno dežurati dok traje vanredna situacija, prijaviti sve nesavesne trgovce koji ovu katastrofu nastalu poplavama koriste da nezakonito i bezobzirno zarade", poručio je Ljajić.

On je rekao da su svi tržišni inspektori Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a posebno oni koji rade u opštinama gde je proglašena vanredna situacija, dobili nalog da izvrše pojačane kontrole maloprodajnih objekata, jer su sa nekoliko mesta stigle pritužbe da trgovci neopravdano podižu cene pojedinih životnih namirnica, a posebno flaširane vode i hrane.

"Nesavesni trgovci na taj način najdirektnije krše Zakon o trgovini i sve odluke Vlade o otklanjanju posledica nastalih katastrofalnim poplavama", upozorio je Lajić, najavljujući najoštrije mere protiv oni koji zloupotrebljavaju vanredno stanje, saopšteno je iz Ministarstva trgovine.

  • Fresh

    17.05.2014 22:29
    ironijaa
    cast izuzetcima,pomenutih u mom prethodnom komentaru,da nebudem toliko plitak da ispadne da generalizujem i sve stavljam u istu kosaru.
  • Fresh

    17.05.2014 16:19
    Ironija
    Gde su sad sve velike patriote,cekaju da idu na neku usranu utakmicu,a nebi se latili posla da pomognu svojim sunarodnicima,svojoj zemlji,bruka,ovi koji pljuju Vucica,samo zato sto su u suprotnoj politickoj stranci ili pripadaju grupi lopova,huligana,ostalih skotova treba da cute a ne da ostavljaju ovakve bezobrazluke od komentara.U ovakvoj situaciji politika nije uopste bitna,bitan je narod.Iskreno trebalo bi uvesti Dusanov zakonik,pa bi videli.Ko nepravi glupost,nema zasto da se boji i da pljuje,toliko.
  • Cika MIle

    16.05.2014 20:17
    Koja izjava , smejem se ne stajem,mada nije prilika , sve cu da se u....m ako donacije koje ce sigurno stici iz celog sveta zavrse tamo gde treba a ne po dzepovima ministarskim, dalje ... da dodam, ovo im je uletelo ko kec na 10 sad ce narednih 10 godina imati alibi za ovu bedu, ko Sloba sto se vadio na rat ...ma sve sam reko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.