Zatvoreno 14 zdravstvenih ustanova, pacijenti evakuisani

U Srbiji je zatvoreno 14 zdravstvenih ustanova zbog prodiranja vode, u pojedinim domovima zdravlja nema vode i struje.
U Srbiji je zatvoreno 14 zdravstvenih ustanova zbog prodiranja vode, u pojedinim domovima zdravlja nema vode i struje.

U Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi prekinuto je vodosnabdevanje, dok su domovi zdravlja Koceljeva, Krupanj i Ljubovija bez struje, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

Zatvorena je zdravstvena stanica u Velikim Crljenima u Lazarevcu, četiri apoteke na teritoriji opštine Lazarevac (Dudovica, Mirosaljci, Rudovci i Veliki Crljeni), dve ambulante u Domu zdravlja Grocka (Pudarci i Kamendol), ambulante u Miločaju i Godačici na teritoriji Kraljeva, ambulanta Gornja Vranjska u Šapcu, ambulante u Donjoj Badanji, Čokešini i Kozjaku u Loznici, kao i ogranak u Obrenovcu koji je u sastavu Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu.

U Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi u prekidu je vodosnabdevanje, a domovi zdravlja Koceljeva, Krupanj i Ljubovija su bez električne energije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, direktorima zdravstvenih ustanova naloženo je da oslobode odgovarajući broj postelja, zbog prijema ugroženih i povređenih građana.

Povodom vanredne situacije u zemlji, izazvane elementarnim nepogodama, u Ministarstvu zdravlja i svim zdravstvenim ustanovama, uvedeno je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Dežurni telefoni u Ministarstvu, na koji zdravstvene ustanove mogu da prijave eventualne poteškoće, u vezi sa zbrinjavanjem pacijenata, oštećenja ili bilo koji drugi problem u pružanju zdravstvene zaštite, izazvan vremenskim nepogodama, su 011/3616-256, 011/3614-540 i mejl adresa: hitno@zdravlje.gov.rs

Pacijenti prebačeni u pojedinim mestima

Svi pacijenti na hemodijalizi u Specijalnoj bolnici za endemsku nefropatiju u Lazarevcu zbog poplava i nestanka struje prebačeni su u bolnicu "Frezenijus", a pacijenti na hemodijalizi iz Doma zdravlja Lajkovac, prebačeni su u Opštu bolnicu Valjevo, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U bolnici u Smederevskoj Palanci izvršena je evakuacija inkubatora sa bebama u porodilište, dok je Dom zdravlja Požega premešten u OŠ "Emilija Ostojić", gde je obezbeđena potpuna snabdevenost lekovima.

Za potrebe Doma zdravlja Grocka obezbeđena su dva dodatna vozila, u Institutu za transfuziju krvi Srbije obezbeđene su trodnevne zalihe, dok je Zavod za transfuziju krvi Vojvodine ponudio pomoć u jedinicama i komponentama krvi.

U Ministarstvu zdravlja kažu da su zbog vanredne situacije u Srbiji u tom ministarstvu i svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže, uvedeno dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, radi koordinacije aktivnosti.

Dežurni telefoni u Ministarstvu zdravlja na koji zdravstvene ustanove mogu da prijave eventualne poteškoće su 011/3616-256, 011/3614-540 i mejl adresa: hitno@zdravlje.gov.rs

Zbog prodiranja vode zatvorene su zdravstvena stanica u Velikim Crljenima-opština Lazarevac, četiri apoteke na teritoriji opštine Lazarevac (Dudovica, Mirosaljci, Rudovci i Veliki Crljeni).

Zatim dve ambulante u Domu zdravlja Grocka (Pudarci i Kamendol), ambulante u Miločaju i Godačici-opština Kraljevo, ambulanta Gornja Vranjska-opština Šabac, ambulante u Donjoj Badanji, Čokešini i Kozjaku-opština Loznica.

Zatvoren je objekat u sastavu Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u Beogradu, ogranak u Obrenovcu.

U Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi u prekidu je vodosnabdevanje, a domovi zdravlja Koceljeva, Krupanj i Ljubovija su bez električne energije.

Direktorima zdravstvenih ustanova naloženo je da oslobode odgovarajući broj postelja, zbog eventualnog prijema ugroženih i povređenih građana.

Jedan broj zdravstvenih ustanova ponudio je kapacitete za pružanje pomoći poput: Instituta "Banjica", Specijalne bolnica za plućne bolesti "Ozren", Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Ribarska Banja".

Zatim Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Kovin", Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Kanjiža", Zdravstveni centar Bor, Opšta bolnica Požarevac i Dom zdravlja Blace.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.