Sava preti da se izlije kod Sremske Mitrovice

Sava kod Sremske Mitrovice danas je prešla granicu vanredne odbrane od poplava od 750 centimetara i oko podne zapretila da se izlije u naselje "Stari most".
Sava kod Sremske Mitrovice danas je prešla granicu vanredne odbrane od poplava od 750 centimetara i oko podne zapretila da se izlije u naselje "Stari most".

Usled obilnih padavina i izlivanja kanala Kudoš i Čikas koji idu sa Fruške gore reka Sava kod Sremske Mitrovice raste iz minuta u minut, a do uveče se očekuje poplavni talas od 850 centimetara, što je samo 10 centimetara od visine Gradskoj keja podignutog 1976. godine.

Gradonačelnik Branislav Nedimović prekinuo je radnu posetu Sloveniji i sa članovima Opštinskog štaba za vanredne situacije obilazi sva ugrožena mesta.

Uveden je novi broj telefona: 022/618-261 na koji građani mogu prijavljivati štetu izazvanu nevremenom.

"Očekuju nas još veće količine padavina i ozbiljni problemi. Zasad se reka nigde nije izlila. Zapretila je naselju "Stari most", ali smo brzo reagovali, te zaprečili propust kod starog pontonskog mosta i postavili čelične talpe i vreće sa peskom", izjavio je Nedimović, dodavši da će se po potrebi angažovati i vojska iz kasarne "Pinki", kao i dobrovoljci.

Duž Gradskog keja okupljeni su uznemireni Mitrovčani koji sa zebnjom posmatraju nabujalu Savu. Stariji meštani vele da dosad nikad nije dostigla ovako visok vodostaj.

"Visina odbrambenog nasipa je 860 centimetara i od kada je izgrađen odolevao je svim naletima reke. Ali se ovako nešto ne pamti. Sinoć smo zahvaljujući brzoj akciji naših članova i solidarnosti "Sirmiumstila" koji nam je darivao sajle, privezali svih 100 čamaca, glisera i jahtica naše marine. Nabujala reka pretila je da za sobom odvuče nekoliko tona gvožđurije i načini ogromnu štetu - kaže Zlatko Zrilić, predsednik Motonautičkog kluba "Sava" i direktor marine kod naselja "Stari most".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.