Mišković bez pasoša još tri meseca

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je produžio za još tri meseca meru oduzimanja pasoša vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću.
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je produžio za još tri meseca meru oduzimanja pasoša vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću.

Time mu je onemogućeno putovanje u inostranstvo bez posebnog odobrenja suda.

Tom odlukom sud je odbio žalbu Miškovićeve odbrane i potvrdio je rešenje prvostepenog suda kojim mu je sredinom aprila produžena mera oduzimanja putne isprave i zabrana napuštanja boravišta kao i teritorije republike Srbije bez odobrenja suda, izjavila je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Mišković, kome se sudi zbog optužbi da je sa još 10 optuženih oštetio putarska preduzeća, je takođe upozoren da mu može biti određena i teža mera ukoliko prekrši izrečene zabrane, dodala je Piljić.

U obrazloženju rešenja Apelacionog suda navodi se, pored ostalog, da postoji opravdana sumnja od opasnosti od bekstva Miškovića, s obzirom da je vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju preduzeća u Srbiji, na Kipru, Holandskim Antilima i Devičanskim ostrvima.

Podseća se i da je u prethodnom periodu izgradio brojne lične i poslovne kontakte kako u zemlji tako i u inostranstvu, da poseduje i znatna finansijska sredstva.

Takođe, smatra da jemstvo od 12 miliona evra u gotovini ne isključuje sumnju da bi Mišković mogao da postane nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Apelacioni sud je, takođe, odbio žalbe branilaca vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića, kome se sudi u istom procesu sa Miškovićem, i potvrdio rešenje Specijalnog suda kojim mu je produžen kućni pritvor za još tri meseca.

Miškoviću je oduzet pasoš i izrečena zabrana napuštanja boravišta 23. jula prošle godine, kada je uz jemstvo od 12 miliona evra u gotovini pušten iz pritvora. Od kada se brani sa slobode, vlasnik "Delta holdinga" se do sada tri puta obraćao sudu da mu vrati putnu ispravu i omogući put u inostranstvo na sastanke s poslovnim partnerima.

Sud je samo u decembru prošle godine Miškoviću odobrio put u London i privremeno mu vratio pasoš, dok je u januaru i aprilu odbio njegove zahteve za putovanja u Holandiju i Italiju.

Suđenje za zloupotrebe sa putarskim preduzećima se nastavlja u maju.

  • 20.05.2014 12:02
    ma nemoj?
    sad se vidi da bi on velikodušno poklonio Deltu i zdimio u Ameriku gde sigurno ima para i para a ovde mu sloboda u zavisnosti od vetrova sloboda nesigurna.nedajte mu passport nikad pa da nam se smeje u lice čim dupe okrene.
  • panonius

    17.05.2014 10:01
    ko se ovde zeza ???
    "Miškoviću je oduzet pasoš i izrečena zabrana napuštanja boravišta 23. jula prošle godine,"... Šta mu znači to "boravište"? Mrtav-ladan sa bekom čavrlja sa premijerom na savetovanju genija... Neko debelo lažira ! Tresla se gora , rodio se miš(ko). On će uskoro da spašava posrnulu privredu (opet sa nekim tržnim centrima!?)?
    U bujici poplavnih problema , ova vest uopšte mi ne treba , mogao bi i taj lik da pomogne nesrećnicima.
  • 16.05.2014 15:35
    Boze hoce li izdrzati jos toliko?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.