Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukrao 25 venčanica

Niška policija zadržala je M.A. (29) iz Niša zbog sumnje da je ukrao 25 venčanica ukupne vrednosti od oko 200.000 dinara, saopšteno je danas iz Policijske uprave u tom gradu.

Pokrajinska ombudsmanka zabrinuta zbog "jezičke patrole"

Pokrajinska ombudsmanka zabrinuta je zbog mogućih posledica izjava Milenka Jovanova da će Demokratska stranke Srbije formirati "jezičke patrole", kojima će utvrditi u koliko naseljenih mesta na severu Vojvodine građani mađarske nacionalnosti ne govore srpski jezik.

Sin potpredsednika SAD direktor firme u Ukrajini

Bela kuća je saopštila da postavljenje sina potpredsednika SAD Džozefa Bajdena za člana saveta direktora najvećeg privatnog proizvođača prirodnog gasa u Ukrajini ne predstavlja sukob interesa, jer je on privatno lice.

Ponovo zabranjena upotreba vode u Odžacima

"Voda u Odžacima opet je zabranjena za upotrebu.  Nova analiza pokazala je prisustvo bakterije pseudomonas aeruginosa", izjavio je direktor odžačkog JKP "Usluge" Nikola Arsić.

Ko je balkanski "kralj droge"?

Najmoćniji balkanski diler, koji živi u Beogradu, 30 godina nije hapšen u Srbiji, jer poslove obavlja preko posrednika, pa nikada nije bilo dokaza koji bi ga povezali sa trgovinom narkoticima, a moguće je i da plaća mnoge državne službenike, piše "Blic".

Odgovor Rusije na sankcije SAD

Rusija će zabraniti Sjedinjenim Američkim Državama da koriste njene raketne motore za lansiranje vojnih satelita i odbaciće zahtev SAD da nastave da koriste Međunarodnu svemirsku stanicu posle 2020. godine, saopštio je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin.

Moldavija potpisuje sporazum o pridruživanju sa EU u junu

Moldavija će potpisati sporazum o pridruživanju sa EU 27. juna, na posebnom samitu EU-Moldavija u Briselu, izjavio je juče predsedavajći parlamenta te zemlje Valeriju Strelet, posle sastanka s predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom, koji je boravio u poseti Kišinjevu.

Zabranjeno glasanje protiv Rusije

Predstavnici Vlade, parlamenta i diplomate dobili su uputstvo da glasanjem na međunarodnim skupovima ne smeju da ugroze odnose sa EU i Moskvom.

CAR: Ubijena francuska novinarka

Francuska novinarka Kamil Lepaž, ubijena je u Centralnoafričkoj Republici, dok je izveštavala o događajima u toj zemlji, saopštio je danas francuski predsednik Fransoa Oland.

Mađarska: Osuđen za zločine iz 1956.

Sud u Budimpešti osudio je bivšeg ministra unutrašnjih poslova Belu Biškua na pet i po godina zatvora zbog zločina nad civilima posle antisovjetske pobune 1956.

DSS formira "jezičke patrole" po Vojvodini

Predsednik Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov najavio je da će ta stranka formirati "jezičke patrole" kojima će utvrditi u koliko naseljenih mesta, posebno na severu Bačke, građani mađarske nacionalnosti, kako tvrdi, ne govore srpskim jezikom.