Sin potpredsednika SAD direktor firme u Ukrajini

Bela kuća je saopštila da postavljenje sina potpredsednika SAD Džozefa Bajdena za člana saveta direktora najvećeg privatnog proizvođača prirodnog gasa u Ukrajini ne predstavlja sukob interesa, jer je on privatno lice.

Bela kuća je saopštila da postavljenje sina potpredsednika SAD Džozefa Bajdena za člana saveta direktora najvećeg privatnog proizvođača prirodnog gasa u Ukrajini ne predstavlja sukob interesa, jer je on privatno lice.

Robert Hanter Bajden, mlađi sin Džozefa Bajdena, advokat i partner u jednoj firmi za investicije, postavljen je ove nedelje za člana saveta direktora kompanije "Burisma Holdings", najvećeg privatnog proizvođača prirodnog gasa u Ukrajini od 2002. godine.

U saopštenju postavljenom na sajtu te kompanije, Hanter Bajden je izjavio da će pomoći kompaniji na polju transparentnosti, odgovornosti i širenja na međunarodnom planu.

Agencija Rojters podsetila je da je Džozef Bajden u aprilu putovao u Kijev i razgovarao o tome kako SAD mogu da pomognu u širenju domaće proizvodnje prirodnog gasa. Na pitanje novinara da li imenovanje Hantera Bajdena predstavlja sukob interesa, portparol Bele kuće Džej Karni rekao je da nije tako.

  • Rodoljub

    14.05.2014 20:37
    ukrajinsko prolece
    Amerikanci su veoma providni i beskrupulozni u pravljenju raznih "proleca", koje mediji, pod njihovom kontrolom, predstavljaju naivnima u svetu kao revolucije nezadovoljnog naroda zeljnog demokratije. CIA sve to rezira, a onda ide uvlacenje pipaka i pljacka tudjih prirodnih resursa. Ukrajina je malo tezi zalogaj, jer tamo ima mnogo Rusa, koje su Amerikanci podcenili. Oni nazad nece, a Rusi napred ne daju. Bice jos borbe. Moramo biti na strani onih koji u svojim redovima nemaju naciste i ne propagiraju laznu demokratiju.
  • 14.05.2014 11:21
    deža vi-već viđeno
    samo još jedan očekivani element u poznatom šablonu događaja koji prate uvoz "demokratije", počinje očito iniciranim demonstracijama navodnih (ili možda i stvarnih) nezadovoljnika ko uvod u haos a završava crpljenjem i pljačkom prirodnih i društvenih resursa zemlje - već viđeno od Balkana pa preko severnoafričkih zemalja Bliskog istoka do Ukrajine, tek da ne budemo u zabludi da demokratija i boljitak naroda ima ikakve veze sa iniciranim političkim promenama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet