Prekinut lanac šverca ljudi, hapšeni i Novosađani

U velikoj akciji mađarske i srpske policije uhapšeno je deset članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje ljudi, od kojih je nekoliko iz Novog Sada.

U velikoj akciji mađarske i srpske policije uhapšeno je deset članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje ljudi, od kojih je nekoliko iz Novog Sada.

Oni su osumnjičeni da su u od januara ove godine do sredine ovog meseca kao organizovana kriminalna grupa nedozvoljeno prelazili državne granice i krijumčarili ljude.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je akcija dugo pripremana, a da je jedan od uhapšenih, V.T, na teritoriji Subotice organizovao kriminalnu grupu, koja je krijumčarila preko stotinu ljudi, državljane Pakistana, Sirije i Avganistana sa područja Srbije, na područje Mađarske i drugih zemalja EU.

"Očigledno je da se radilo o veoma dobro organizovanoj kriminalnoj grupi. Ovo je dobra prilika da se pokaže da naša policija dobro sarađuje sa policijom u regionu. Sve buduće akcije saznavaćete kada ih obavimo, bez najave. Policija će nastaviti da radi svoj posao i u obračuna sa narkodilerima i ilegalnim migracijama", navodi Stefanović.

Dodaje da je glavni osumnjičeni uzimao preko 1.000 evra po ilegalnom migrantu u zavisnosti od njegove destinacije, dok su ostali pripadnici organizovane kriminalne grupe uzimali od 50 do 200 evra po jednom migrantu ili po jednoj turi. Na ovakav način, osumnjičeni su omogućili nedozvoljeni prelazak granice za preko 90 migranata, njihov nedozvoljen boravak u Srbiji i nedozvoljen tranzit kroz Srbiju. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)
  • Marko NS

    22.05.2014 21:19
    Nebojsa Stefanovic Slina
  • marica

    14.05.2014 16:40
    Nastaviti snaznu borbu protiv kriminalnih grupa. Treba istraziti sve koji su ucestvovali u tim kriminalnim radnjama, ko im je omogucavao da pebacuju imigrante preko granice.
  • 14.05.2014 15:01
    "Bas te vi neka zakerala. Vazan je naslov, a sta je dalje u tekstu... ma ko da je vazno"

    Zakeralo, tekst je u međuvremenu promenjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.