Zabranjeno glasanje protiv Rusije

Predstavnici Vlade, parlamenta i diplomate dobili su uputstvo da glasanjem na međunarodnim skupovima ne smeju da ugroze odnose sa EU i Moskvom.

Predstavnici Vlade, parlamenta i diplomate dobili su uputstvo da glasanjem na međunarodnim skupovima ne smeju da ugroze odnose sa EU i Moskvom.

Predstavnici Vlade, parlamenta i diplomate dobili su uputstvo da na svim sastancima i skupovima u međunarodnim organizacijama striktno slede državnu politiku prema dešavanjima u Ukrajini, objašnjavaju specifične pozicije Srbije i uzdrže se od glasanja za dokumenta i rezolucije koje bi ugrozile naše odnose i sa Briselom i sa Moskvom, saznaju "Večernje novosti".

Kako je za taj list rekao Veroljub Arsić, šef delegacije Srbije u Procesu saradnje u Jugoistočnoj Evropi, srpski poslanici nisu podržali saopštenje o krizi u Ukrajini, zbog sporne formulacije o aneksiji Krima, ali nisu blokirali ni njegovo usvajanje. "I ubuduće ćemo biti veoma obazrivi prema svim inicijativama u međunarodnim organizacijama i forumima, koje bi se kosile sa zvaničnom državnom politikom", poručuje on.

Ministarka bez portfelja zadužena za EU Jadranka Joksimović veruje da će među članicama Unije biti razumevanja za specifične pozicije Srbije i da neće biti posledica po naše evrointegracione procese.

I šef skupštinskog Odbora za EU Aleksandar Senić veruje da će u EU prevagnuti stav da jedino merilo za tempo našeg evropskog puta treba da bude brzina i kvalitet reformi. "Do sada nije bilo nikakvih naznaka da će doći do usporavanja naših integracija", kaže Senić.

  • NS

    14.05.2014 10:49
    Naravno a ne da amerikanci uvode sankcije Rusiji preko Srbije.
  • Ja

    14.05.2014 09:00
    Bravo
    Srbija ima veoma jasan stav da nema stav.
  • Mile2

    14.05.2014 08:59
    @ Anonimus - Nista cudno
    "U fudbalu postoji jedna lopta i 22 igraca. Zamislite dve ili tri lopte....ne ide - zar ne?"
    Ali je veoma čudno da jedan igrač uzme loptu ne dozvoljavajući ostalim igračima da dođu do lopte. A i život nije fudbalska utakmica, iako mnogi misle da jeste, a shvate da nije kad već bude kasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija